Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΣΟΧΑ


Φωτογραφία αρχείου

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΕΡΔΗ 30 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομου τζόγου

Σε 30 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε κατά τη δράση του, την τελευταία 5ετία, το πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Μαγνησίας και κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε απάτες μέσω παράνομου στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, καθώς και σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Οι διαφυγόντες προς το Δημόσιο φόροι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα δέκα εκατ. ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν μέχρι στιγμής 44 άτομα στο Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, από τα οποία τα 26 κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ αναζητούνται άλλα οκτώ μέλη της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιποι 18 συλληφθέντες είναι «παίκτες» που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να συμμετέχουν σε παράνομα τυχερά παιχνίδια. Συνολικά για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος 87 ατόμων
Σε εφόδους της Αστυνομίας σε σπίτια και καταστήματα (ιντερνέτ-καφέ) κατασχέθηκαν περίπου 280.000 ευρώ, πέντε πολυτελή αυτοκίνητα, δύο σκάφη, βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων από τα οποία προκύπτει διακίνηση χρηματικών ποσών ύψους περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ και έγγραφα κατοχής άυλων τίτλων διαφόρων τραπεζών μεγάλων χρηματικών ποσών, συνολικής αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν αύριο από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου