Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΟΙ ΓΑΪΔΟΥΡΕΣ

Είχαν στήσει «επιχείρηση» στο μεταφραστικό του υπουργείου Εξωτερικών


Είχαν στήσει «επιχείρηση» στο μεταφραστικό του υπουργείου Εξωτερικών

Οι άνδρες τις Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνέλαβαν μία 45χρονη υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών και μία 42χρονη διορισμένη μεταφράστρια του ίδιου Υπουργείου. Οι δυο τους συνεργάζονται με μεταφραστές, ώστε να παρακάμπτεται η νόμιμη διαδικασία μετάφρασης εγγράφων και να αποκομίζουν παράνομα χρηματικό όφελος.

Σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος, κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, χορηγούσαν έναντι χρηματικής αμοιβής μεταφράσεις αυθημερόν, επισπεύδοντας έτσι τον προβλεπόμενο χρόνο χορήγησης (δέκα ημερών), ενώ τοποθετούσαν αριθμούς πρωτοκόλλων, που έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν σε νόμιμες μεταφράσεις, χωρίς να εκδίδονται επιπλέον οι σχετικές αποδείξεις για την καταβολή των χρημάτων.

Χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια έρευνας βρήκαν και κατάσχεσαν στην κατοχή της 42χρονης μεγάλο αριθμό εντύπων και εγγράφων, από τα οποία προκύπτει η συνδιαλλαγή με την 45χρονη υπάλληλο του Υπουργείου Εξωτερικών και η από κοινού παράνομη δράση τους, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε και κατάρτιση πλαστού εγγράφου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου