Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ




«Η οικονομική κρίση και η κυβέρνηση έκαψαν τα τρία παιδιά στην Καβάλα»!

Σε μια τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε ένα χωριό το Σάββατο, όταν μια πυρκαγιά έκαψε το σπίτι των παππούδων τους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν μια ξυλόσομπα, επειδή οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και κάτοικοι.
Μύδρους κατά της κυβέρνησης και της απόφασής της να εξισώσει την τιμή του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης εξαπολύει η αμερικανική εφημερδία Washington Post, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση εμμέσως σκότωσε τα τρία παιδάκια στην Καβάλα που κάηκαν  απο ξυλόσομπα, στο χωριό Μεσορόπη του δήμου Παγγαίου. Φαντασθείτε τι θα έσερναν οι εγχώριοι κονδυλοφόροι της τρόϊκας, αν οι εγχώρια ΜΜΕ τολμούσαν να κάνουν έστω νύξη για το θέμα…
Διαβάζουμε σχετικά:
“Το σπίτι είχε κεντρική θέρμανση, είπαν οι πυροσβέστες, αλλά οι κάτοικοι λένε ότι η οικογένεια το αλλάξε σε θέρμανση με ξύλα, πρόσφατα επειδή δεν είχαν λεφτά να αγοράσουν πετρέλαιο και να ζεσταθούν.
“Είχαν καλοριφέρ. Έβαλαν όμως ξυλόσομπα φέτος, όπως πολλοί άλλοι χωρικοί έκαναν, λόγω της κρίσης. Τα πράγματα είναι πολύ σφιχτά », δήλωσε ο Βαγγέλης Μποζούδης, κάτοικος της Μεσορόπης.
Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί φέτος στην Ελλάδα. Μέχρι την περασμένη άνοιξη, το πετρέλαιο θέρμανσης είχε πολύ χαμηλότερη τιμή από ό, τι το πετρέλαιο κίνησης, αλλά επειδή πολλοί χρησιμοποιούσαν παράνομα το πετρελαιο θέρμανσης ως ντίζελ, για να κερδοσκοπήσουν από την υψηλότερη τιμή, η κυβέρνηση αποφάσισε να εναρμονίσει τις τιμές.
Ως αποτέλεσμα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί σχεδόν 40 τοις εκατό, μη αφήνοντας σε πολλές ελληνικές οικογένειες – των οποίων τα εισοδήματα έχουν ήδη δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα από όλα αυτά τα χρόνια της ύφεσης, της δημοσιονομικής λιτότητας και της εκτίναξης της ανεργίας – καμία επιλογή, από το να στραφούν σε φθηνότερες μορφές θέρμανσης.
Ο Μποζούδης, όπως και οι άλλοι χωρικοί της Μεσορόπης, με τους οποίους επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά, μας είπε ότι το περιστατικό αυτό δεν θα είχε συμβεί, αν η οικογένεια εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί πετρέλαιο θέρμανσης και αναρωτήθηκε πόσα περισσότερα δυστυχήματα, όπως αυτό,θα γίνουν ακόμη, σε όλη την χώρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου