Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΜΕ ΡΑΣΑ

Σάλος στην Πάτρα με τον παπά που διώχνει πιστούς από την Εκκλησία

Σάλος στην Πάτρα με τον παπά που διώχνει πιστούς από την Εκκλησία
 
Παπά-τσαντίλας έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση των πιστών, στην εκκλησία της Πάτρας στην οποία προΐσταται, αφού δημιουργεί συχνά -πυκνά ένταση κατά τη διάρκεια των θείων λειτουργιών, εκδιώκοντας από το ναό όποιους του φαίνονται ...ανυπόμονοι!
Οι πιστοί στη συγκεκριμένη εκκλησία της πόλης, που βρίσκεται στο νότιο διαμέρισμα, σύμφωνα με το dete.gr έχουν αναστατωθεί από την συμπεριφορά του ευερέθιστου ιερέα, ο οποίος επιδεικνύει ασυνήθιστα για κληρικό νεύρα και δεν διστάζει να... κατσαδιάζει εν ώρα λειτουργίας πιστούς και να τους καλεί δημοσίως, να αποχωρήσουν από το ναό!
Μάλιστα, είναι τέτοια η αμετροέπειά που τον χαρακτηρίζει, που αδιαφορώντας για τον τόπο αλλά και τον χρόνο κατά τον οποίο όλα αυτά διαδραματίζονται, ξεσπάει από την Ωραία Πύλη του ναού σε πιστούς που θεωρεί ότι δεν επιδεικνύουν την προσήκουσα προσοχή στο μυστήριο.
«Να φύγεις, να πας έξω να πάρεις άρτο!» εκστόμισε πρόσφατα μεσούσης της λειτουργίας και με άκρως επιτιμητικό ύφος σε ώριμη κυρία, η οποία εμβρόντητη εισέπραξε τις οργισμένες παρατηρήσεις του ιερέα, εις επήκοον όλων των πιστών που εκείνη την στιγμή εκκλησιάζονταν.
Ανάλογη συμπεριφορά παρουσιάζει κάθε χρόνο και κατά την αναστάσιμη λειτουργία, όπου εγκαλεί από μικροφώνου και μάλιστα με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο, όσους πιστούς ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το ναό με προορισμό το σπίτι τους για την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, πριν την ολοκλήρωση της λειτουργίας.
«Φλύαρος» εξομολογητής
Τελευταίο «κτύπημα» του παπά-τσαντίλα, ήταν κατά την εορτή του Αγίου Νικολάου. Εκείνη την ημέρα έβαλε στο στόχαστρό του και για άγνωστο λόγο αρκετές κυρίες που βρίσκονταν μέσα στο ναό, ντροπιάζοντάς αυτές μπροστά σε όλον τον κόσμο και αναγκάζοντας όλες τους, να αποχωρήσουν εσπευσμένα από την λειτουργία!
Μάλιστα είναι τόση η νευρικότητα που τον διακρίνει, που δεν διστάζει να παραλείπει ακόμα και μέρη της θείας λειτουργίας, αφήνοντας να τα διαβάσουν οι ψάλτες.
Επιπλέον, οι πιστοί της ενορίας, του προσάπτουν ότι ως εξομολογητής που είναι, δεν επιδεικνύει την αρμόζουσα εχεμύθεια, συζητώντας σε ύστερο χρόνο και με άσχετους ανθρώπους τα όσα εκμυστηρεύονται οι πιστοί κατά τη διάρκεια της εξομολόγησής τους στον ίδιο.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, οι πιστοί λένε ότι η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο και διαμηνύουν ότι σε περίπτωση που ο ιερέας τους εξακολουθήσει την ίδια τακτική, τότε είναι αποφασισμένοι να τον καταγγείλουν στην Ι.Μητρόπολη Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου