Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ

Ποιά είναι η Ανθή Σαλαγκούδη που φαγώθηκε η ΕΡΤ να της δώσει εκπομπή


Ποιά είναι η Ανθή Σαλαγκούδη που φαγώθηκε η ΕΡΤ να της δώσει εκπομπή

Κυκλοφορεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με θανατηφόρα 12ποντα τακούνια. Πανύψηλη, ξανθιά, Θεσσαλονικιά η Ανθή Σαλαγκούδη έχει όλα τα συστατικά της επιτυχίας. Η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel την περιέλαβε, πρόσφατα, σε ρεπορτάζ της για τα «ρουσφέτια» Σαμαρά. «Δουλειές για φίλους» έγραφε το γερμανικό δημοσίευμα και αναφέρει:

«Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν φαίνεται να είναι πλέον κατάλληλοι για αυτές.

Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, που έχει χρέος άνω του ενός δις ευρώ και πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Νέος επικεφαλής όμως δεν θα είναι κάποιος με πείρα στον τομέα της υγείας. Αντ' αυτού ο Σαμαράς έδωσε τη θέση σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία.

Στην ηγεσία του ΣΔΟΕ διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο οποίος δεν έχει 'υπερτοπική εμπειρία΄, καθώς ήταν υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το περιβάλλον του Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, ασυνήθιστες είναι οι ανακατατάξεις στην ΕΡΤ, όπου από την έναρξη της θητείας του Σαμαρά μέχρι τώρα περικόπτονται ή αναβάλλονται επιτυχημένες εκπομπές. Επιπλέον, πρόσφατα, η κόρη ενός πρώην νεοδημοκράτη υπουργού, φίλου του Σαμαρά, μπορεί να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή. Δεν ξεχώρισε μεν μέχρι τώρα ως τηλεπαρουσιάστρια, αλλά κατέχει κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας».

Καλά, τόσο καλή πληροφόρηση έχει το Der Spiegel;


Ποιά είναι η Ανθή Σαλαγκούδη

Είναι κόρη του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Σαλαγκούδη επί κυβέρνησεως Καραμανλή, ο οποίος εκλεγόταν επί σειρά ετών στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παράλληλα με τις σπουδές της άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Από το 2002 και για 2 χρόνια συνεργάστηκε με την εφημερίδα Μακεδονία και διάφορα περιοδικά.

Παράλληλα ήταν Υπεύθυνη σε θέματα Διαφήμισης και Προβολής του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν της Νομαρχίας Πέλλας! Από το 2008 έως τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ3 και παρουσίαζε το ημερήσιο πρόγραμμα.

Πέρα από κόρη πρώην υπουργού είναι ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και στις τελευταίες εκλογές εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδιασμό του Κώστα Γκιουλέκα.


Περιπέτεια στην ΕΡΤ

Προσελήφθη στην ΕΡΤ πριν από μερικούς μήνες ως προσωπικό ειδικών θέσεων με μισθό 3.500 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Αρχικά ήταν να παρουσιάσει πρωινή εκπομπή αλλά απέτυχε στα δοκιμαστικά και επρόκειτο να αντικαταστήσει την Μπήλιω Τσουκαλά στο «Έχει γούστο».

Δεν τα κατάφερε όμως κι εκεί και τελικά, μετά από πολλά δοκιμαστικά και προσπάθειες του κρατικού καναλιού, θα παρουσιάσει πρωινή εκπομπή με τον Γιάννη Δάρρα και τον Ηλία Μαμαλάκη.

Στην ΕΡΤ όλοι παραδέχονται ότι η Ανθή κοσµεί τους µουντούς διαδρόµους µε την αιθέρια και εντυπωσιακή παρουσία της. Σε αυτήν προσδίδει περαιτέρω και το ασυνήθιστο για τα ενδυµατολογικά ήθη της κρατικής τηλεόρασης, λαµπερό βεστιάριο που... κουβαλά καθηµερινά µαζί της. Οι ενδυµατολογικές επιλογές «δένουν» αριστοτεχνικά µε τις προσεγµένες υψηλές γόβες της.

Η κόρη του πρώην υφυπουργού της ΝΔ, Γιώργου Σαλαγκούδη, δεν φαίνεται ότι το βάζει εύκολα κάτω. Ακόµη και αν τελικά δεν στεφεί με επιτυχία η συµµετοχή της στην εκποµπή, µια δεύτερη πόρτα, στην ΕΤ3, παραµένει πάντα ανοιχτή.

Ολοι αναγνωρίζουν στην ΕΡΤ ότι η Ανθή Σαλαγκούδη καταβάλλει φιλότιµες προσπάθειες. Είναι φιλική, συµπαθής, αυτό που λέµε «καλό παιδί» και δέχεται µε υποµονή και χωρίς κοµπασµό ή αλαζονεία την καθοδήγηση και τα σεµινάρια στο κρατικό κανάλι. Αντιθέτως, έχει και άποψη που δικαιολογεί την επιµονή της. «Επειδή είµαι κόρη πολιτικού, δεν πρέπει να βρω ποτέ δουλειά ως δηµοσιογράφος;», αναρωτιέται σε δηλώσεις της, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την τοποθέτησή της στην ΕΡΤ.
Ο πατέρας της, πρώην υφυπουργός, Γιώργος Σαλαγκούδης, δεν έπαψε ποτέ να φιλοδοξεί να τη δει στην πρώτη γραµµή της πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου