Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΑ ΕΒΑΖΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΘΕΙΑΣ ΤΗΣ



Έπαιρνε για 15 χρόνια τη σύνταξη ... από τον άλλο κόσμο!

Μια ... μεταφυσική υπόθεση απάτης ερευνά εδώ και καιρό το ΙΚΑ Ηρακλείου, που κατέληξε στο πρόσωπο μιας 47χρονης γυναίκας, η οποία για 15 χρόνια εισέπραττε παρανόμως τη δευτερεύουσα σύνταξη της θείας της που είχε πεθάνει!
Η γυναίκα εξαπατούσε το ΙΚΑ ... και τον ταχυδρόμο, καθώς κάθε μήνα που περνούσε από το σπίτι της, σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, για να της δώσει τη σύνταξη, εκείνη υπέγραφε κανονικά, σαν η θεία της να ήταν εν ζωή, σαν να μην είχε ... αποδημήσει εις Κύριον πριν χρόνια...

Όπως διαπίστωσε το ΙΚΑ, η συνταξιούχος δασκάλα που εισέπραττε τη δική της σύνταξη αλλά και του συζύγου της ως δευτερεύουσα, πέθανε το Φεβρουάριο το 1997. Η ανηψιά της όμως από το Μάρτιο του 1997 ως τον Οκτώβριο του 2012... μήνας μπει-μήνα βγει, εισέπραττε τη σύνταξη της θείας της.

Μέχρι να αποκαλυφθεί η απάτη, η γυναίκα είχε καταφέρει να αποσπάσει περίπου 70.000 ευρώ από το ΙΚΑ, τα οποία το Ίδρυμα ζητά πίσω. Ωστόσο, στο κάλεσμα του ΙΚΑ προς τη 47χρονη να δώσει εξηγήσεις, εκείνη δεν εμφανίστηκε καν!

Το Ίδρυμα έχει ήδη αναθέσει στον ειδικό σύμβουλό του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της γυναίκας αλλά και να προσκομίσει στο ΣΔΟΕ τα σχετικά δικαιολογητικά, προκειμένου το Σώμα να διερευνήσει την περίπτωση αθέμιτου πλουτισμού της 47χρονης.

Το ερώτημα που τίθεται, τώρα, είναι αν η 47χρονη εισέπραττε και την κύρια (και πολλαπλάσια της δεύτερης) σύνταξης της γυναίκας, κάτι που ωστόσο καλείται να διερευνήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου