Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Θορυβημένοι οι εκδότες εν όψει του δημοσιεύματος του Reuters – πότε θα δει το φως της δημοσιότητας...

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων το Reuters αναμένεται να δημοσιεύσει την περιβόητη έρευνα για τα ελληνικά μίντια. Πηγές από το ειδησεογραφικό πρακτορείο υποστηρίζουν ότι...
το ρεπορτάζ έχει ολοκληρωθεί και είναι προγραμματισμένο να δει το φως της δημοσιότητας – εκτός απροόπτου, κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων. Μάλιστα, σε ερώτησή μας σχετικά με το timing της δημοσίευσης και τους παράγοντες που το επηρεάζουν – άλλες πηγές – απάντησαν κυνικά, «Εκτός κι αν έχει αντίρρηση η τρόικα», αφήνοντάς μας… παγωτό!
«Θορυβημένοι» λέγεται πως είναι οι παραδοσιακοί εκδότες που αναμένουν τη δημοσίευση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, αλλά και προβληματισμένοι με τη στάση που κρατά η τρόικα απέναντί τους. Αφού μετά τη δήλωση Σόιμπλε για την «Αποτυχία της ελληνικής ελίτ», ακολούθησε ο γάλλος Μοσχοβισί κάνοντας λόγο για «Μιντιακή ολιγαρχία στην Ελλάδα», ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο για τα ελληνικά μίντια (βλ. Spiegel, New York Times κ.ά).
Είναι φανερό ότι οι εταίροι και δανειστές μας, δεν υιοθέτησαν τυχαία ορολογία ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρονται στα ελληνικά μίντια! Τα μελλοντικά τους σχέδια στο παραθαλάσσιο οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην προβλέπει τη δημιουργία ενός φιλικού εκδοτικού πόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου