Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΦΑΤΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ




Ευρωπαϊκή αρχή θέλει να μας πείσει ότι το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι είναι ασφαλές...

Την επόμενη φορά που κάποιος θα προσπαθήσει να σας πει ότι η «επιστήμη» είναι ο λόγος, για τον οποίο οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ) έχουν εγκριθεί για χρήση σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να του παραθέσετε την τελευταία...
αντιεπιστημονική απόφαση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ), η οποία έχει απορρίψει ανοιχτά μία ορόσημη μελέτη της ΓΤΟ που δείχνει ότι η κατανάλωση καλαμποκιού μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Όπως είχε προβλεφθεί, η EFSA, η οποία είναι ουσιαστικά η ευρωπαϊκή εκδοχή της διεφθαρμένης Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η διαβόητη μελέτη καλαμποκιού GM από τη Γαλλία «δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιστημονικά τεκμηριωμένη λόγω της υποτιθέμενης ανεπάρκειας της στο σχεδιασμό, για την υποβολή εκθέσεων και την ανάλυση. Η υπόθεση έκλεισε, αν θέλετε.

Με μια μονοκοντυλιά, με άλλα λόγια, αυτή η εταιρική γραφειοκρατία ουσιαστικά απορρίπτει μία από τις μόνες ανεξάρτητες μακροχρόνιες μελέτες που έχουν ποτέ διεξαχθεί σχετικά με την ασφάλεια των ΓΤΟ, και αγνοεί απίστευτους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση του. Ως αποτέλεσμα, εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα είναι πλέον πιθανό να εκτεθούν σε αυτήν την θανάσιμη ασθένεια «Φρανκεστάιν» είτε τους αρέσει είτε όχι.

Σε περίπτωση που σας ξέφυγε, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Caen ανακάλυψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι αρουραίοι που τρέφονται για αρκετούς μήνες με καλαμπόκι GM της Monsanto NK603, το οποίο καλλιεργείται ήδη ευρέως στις ΗΠΑ, ανέπτυξαν σοβαρή βλάβη οργάνων και μεγαθήρια καρκινικών όγκων – και οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν πρόωρα σε σύγκριση με αρουραίους που δεν τρέφονταν με το ΓΤΟ.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τη γαλλική ερευνητική ομάδα, και δείχνει μεγάλους καρκινικούς όγκους με έντονα αυξημένο κίνδυνο σε αρουραίους που τρέφονται κατα τη «διάρκεια της ζωής τους » με GM καλαμπόκι της Monsanto, όπως φαίνεται παρακάτω και σύμφωνα με τη μελέτη, το 70% των θηλυκών πέθαναν πρόωρα και παρουσίασαν σημαντική βλάβη στο συκώτι, τα νεφρά και άλλα όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου