Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ




Καταγγελία για "κινέζικη μαφία" που εξαπατά καταναλωτές στο Ηράκλειο 

Για ένα είδος "κινέζικης μαφίας" που εξαπατά το καταναλωτικό κοινό στο Ηράκλειο κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης καθώς μετά από καταγγελίες μελών της και σχετικό έλεγχο προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι πολλά κινέζικα προϊόντα χρησιμοποιούν παραπλανητικά ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας σε μια ακόμη προσπάθεια των ανεκδιήγητων κινέζων κατασκευαστών να παραπλανήσουν απροκάλυπτα τους καταναλωτές.
Έτσι πολλά κινέζικα, ανασφαλή και χαμηλής ποιότητας προϊόντα όπως, ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, παιδικά παιχνίδια και άλλα, κυκλοφορούν με ψεύτικο ελαφρά παραλλαγμένο το Ευρωπαϊκό σήμα ασφαλείας CE που πιστοποιεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν κατασκευάστηκε με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρώπης.




Η ομοιότητα των 2 σημάτων είναι τόσο μεγάλη ώστε ακόμη και προσεκτικοί καταναλωτές έχουν πέσει στην παγίδα και έχουν αγοράσει τα υποβαθμισμένα κινέζικα προϊόντα πιστεύοντας ότι είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Σχετική βιβλιογραφία και τεκμηρίωση υπάρχει στην ιστοσελίδα του διεθνούς κέντρου πιστοποίησης για όποιον ενδιαφέρεται (http://www.icqc.co.uk/en/china-export.php).

Το πραγματικό Ευρωπαϊκό σήμα ασφάλειας το οποίο πιστοποιεί τα ασφαλή προϊόντα (Compliance with EU standards) Το παραπλανητικό σχεδόν πανομοιότυπο σήμα των κινέζικων προϊόντων από τα αρχικά του China Expor

Η ΕΝΚΗ Κρήτης συμβουλεύει του καταναλωτές όπως παρατηρήσουν προσεκτικά τις εικόνες που παραθέτουμε και να εξοικειωθούν με τις διαφορές τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν όσοι αγοράσουν παιδικά παιχνίδια τώρα τις γιορτές ώστε να αποφύγουν να αγοράσουν ευτελή και ανασφαλή κινέζικα προϊόντα με την εντύπωση ότι αυτά είναι πιστοποιημένα με ευρωπαϊκά πρότυπα. Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την εμπορική και καταναλωτική αναξιοπιστία μιας χώρας, της Κίνας, που αδίστακτα ως κοινός απατεώνας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι δεν δίνει καμιά σημασία στον άνθρωπο αλλά ενδιαφέρεται πρωτίστως για το κέρδος. Η ΕΝΚΗ θα καταφύγει σε όλους τους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς για να προωθήσει το ανακύψαν θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου