Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΠΛΥΝΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΜΕ ECOBALL



Ανακαλείται νέα μπάλα πλυσίματος με ραδιενέργεια

Η ΓΓΚ συστήνει στους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να το επιστρέψουν στην προαναφερόμενη εταιρεία.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ειδοποίησε την εταιρεία «ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑ Γ. ΒΑΣΙΛΗΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», οδός Στρ. Δαγκλή 124, Αθήνα, T.K. 11145, τηλ. 210- 2236352, που εισήγαγε και διακίνησε στην ελληνική αγορά το προϊόν-μπάλα πλυσίματος ρούχων πλυντηρίου, με την εμπορική ονομασία «Ecoball», να προβεί στην άμεση απόσυρσή του από όλα τα σημεία πώλησης, την παύση οποιασδήποτε περαιτέρω προώθησης και την ανάκλησή του από τους καταναλωτές.
Η ΓΓΚ προέβη στην ανωτέρω ενέργεια κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στην οποία αναφέρεται:

«Από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις και την εμπειρία μας δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης, η ΕΕΑΕ, έχοντας ως αρχή την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων ή του περιβάλλοντος, εισηγείται τη μη περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση του προϊόντος στην αγορά.»

Σημειώνεται ότι το προϊόν «Ecoball» προέρχεται από το ίδιο εργοστάσιο παραγωγής με το προϊόν «Primato», για το οποίο όπως ανακοινωθηκε προχθές εκδόθηκε εντολή ανάκλησης.
Επισημαίνεται εκ νέου ότι η ΓΓΚ έχει επεκτείνει τον έλεγχο σε όλα τα παρόμοια προϊόντα και έχει ζητήσει από τις εταιρείες που εισάγουν ή και διακινούν παρόμοια προϊόντα να διακόψουν προσωρινά την εισαγωγή και τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. Επιπλέον τους ζητήθηκε να αποστείλουν άμεσα στην ΕΕΑΕ ικανό αριθμό δειγμάτων για εργαστηριακό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου