Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

«Ο Κ. Χατζηδάκης θέλει τον αφανισμό των μικρομεσαίων»!

«Ο Κ. Χατζηδάκης θέλει τον αφανισμό των μικρομεσαίων»! 

Ευθείες βολές κατά του υπουργού Ανάπτυξης, με αφορμή την απελευθέρωση του ωραρίου: «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπηρετήσουν τα σχέδια της τρόικας»
«Η πρόταση για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, δεν είναι αυθόρμητη, ούτε αποτελεί αντίδραση του υπουργείου Υγείας στη συνέχιση των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών. Εντάσσεται στο σύνολο των μέτρων της Κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κι εμείς, ένα υποσύνολο είμαστε, εκεί μέσα».
Με τα λόγια αυτά ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Ηλίας Γιαννόγλου, στράφηκε ευθέως κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη που προωθεί την απελευθέρωση του ωραρίου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της λειτουργίας τους και τις Κυριακές με την δικαιολογία «για να τονωθεί η αγορά», τη στιγμή που οι πολίτες δεν ψωνίζουν, όχι γιατί δεν έχουν χρόνο, αλλά γιατί έχουν κυριολεκτικά «στραγγίσει» και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους!
Στην όλη αυτή προσπάθεια κατάργησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων λοιπόν, εντάσσονται και οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι λόγω της επιστημονικής τους ... ιδιαιτερότητας υπάγονται στο υπουργείο Υγείας και έπρεπε με κάποιον τρόπο να συμπεριληφθούν κι αυτοί στο νέο σχήμα που καταστρέφει ουσιαστικά τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην εξυπηρέτηση των στόχων της τρόικας για απορρόφηση όλων των εσωτερικών πόρων.
Έτσι, οδηγηθήκαμε στις τελευταίες αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για απελευθέρωση της αγοράς του φαρμακείου και της κατάργησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου, στο οποίο μάλιστα προΐσταται Πρωτοδίκης, τοποθετημένος από την Πολιτεία!
Ενόψει συνεδρίασης του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, η διοίκηση του τελευταίου έδωσε νωρίτερα συνέντευξη Τύπου, για να εξηγήσει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα φαρμακεία, καθώς οι φαρμακοποιοί είναι εμφανίζονται διατεθειμένοι να κλιμακώσουν την κινητοποίησή τους.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος, μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖαίος, ούτε γαλάζιος, ούτε πορτοκαλί, δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ , ούτε με κανέναν άλλο. Εκπροσωπώ τους φαρμακοποιούς και αν τολμήσει ποτέ ξανά κανείς να με χαρακτηρίσει πολιτικά, θα έχει να κάνει μαζί μου».
Στη συνέχεια ο κ. Λουράντος επεσήμανε τη στήριξη του συστήματος υγείας από τους φαρμακοποιούς και σημείωσε πως ο ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του 2012 θα χρωστά στους φαρμακοποιούς 1 δις ευρώ, τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν πληρώσει για τα φάρμακα του ελληνικού λαού.
«Ζητήθηκε στήριξη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όταν ακόμα δεν ήταν υπουργός ο Α. Λυκουρέντζος, και οι φαρμακοποιοί την έδωσαν», πρόσθεσε ο κ. Λουράντος, ενώ παραδεχόμενος ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», υπογράμμισε ότι πριν τις εκλογές, ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς είχε δεσμευτεί για τους συμψηφισμούς, που ποτέ δεν έγιναν.
Ένα πρόσθετο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και για το οποίο κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα αντιμετωπιστεί είναι η παρακράτηση από τον ΕΟΠΥΥ των εισφορών των φαρμακοποιών για το Ταμείο τους, οι οποίες όμως δεν έχουν αποδοθεί μέχρι στιγμής στο ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ, με αποτέλεσμα το ταμείο να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας!
Σε ότι αφορά το ωράριο των φαρμακείων, ο κ. Λουράντος επισήμανε ότι ο Σύλλογος δεν θα μπορεί να ορίσει διανυκτερεύοντα φαρμακεία, όταν το ωράριο είναι ελεύθερο, ενώ για τις ατομικές συμβάσεις, υπογράμμισε ότι ο ΕΟΠΥΥ, θέλει τους φαρμακοποιούς «κατά μόνας, για να τους αρμέγει χωρίς καμιά αντίδραση».
Και προανήγγειλε πολύ μεγαλύτερες ελλείψεις φαρμάκων, αφού θα υποχρεωθούν έτσι οι φαρμακοποιοί να πωλούν τα ακριβά φάρμακα με ζημιές, καθώς το rebate είναι υψηλότερο και από το κέρδος τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου