Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΕΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



Φορολογικός παράδεισος για τους βουλευτές...

Η απόλυτη εφαρμογή του ρητού «δύο μέτρα και δύο σταθμά», το οποίο όμως προσλαμβάνει τεράστια ηθική διάσταση για το πολιτικό σύστημα, προκύπτει από τη σχεδόν μηδαμινή φορολόγηση των «300» της Βουλής, την ίδια ώρα που ... το μόλις προχθές κατατεθειμένο φορολογικό νομοσχέδιο φορολογεί από το πρώτο ευρώ το σύνολο των πολιτών.
Οι βουλευτές μπορεί να ψηφίζουν τα όποια μέτρα για να μπορέσει, όπως υποστηρίζουν, η χώρα να βγει από το αδιέξοδο, αλλά, όπως φαίνεται, σε ό,τι αφορά τους ίδιους φροντίζουν να καταστρατηγούν τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών τους αφορολόγητο σε αναλογία 70%, έναντι 30% που φορολογείται κανονικά.
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι με το νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2010, και μάλιστα έφερε τον τίτλο «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης» (!) κατήργησαν τη συγκεκριμένη αναλογία. Ωστόσο, αυτή η κατάργηση δεν εφαρμόστηκε ποτέ στην πράξη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες».
Όπως γράφει το «Έθνος της Κυριακής», με διευκρινιστική εγκύκλιο που εκδόθηκε στη συνέχεια προβλέπεται ότι οι βουλευτές δεν θα φορολογούνται όπως οι υπόλοιποι πολίτες, αλλά θα έχουν αφορολόγητο το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης και φορολογητέο το 755 των απολαβών τους, ωστόσο, ούτε αυτό τηρήθηκε στην πράξη.
Προφανώς, οι βουλευτές εκμεταλλεύθηκαν το «παράθυρο» που οι ίδιοι δημιούργησαν – κινούμενοι στα όρια της νομιμότητας - «ξεχειλώνοντας» τις λειτουργικές τους δαπάνες, που σίγουρα δεν αντιστοιχούν μόνο στο 25% των εσόδων τους και έτσι διευρύνουν κατά πολύ το αφορολόγητό τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου