Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΦΑΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΚΟΡΝ-ΦΛΕΪΚΣ



Ποια κόρν φλέικς ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ...

 

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ προϊόν δημητριακών πρωινού (corn flakes), στο οποίο ανιχνεύθηκε φουντούκι, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναγραφόταν, ως όφειλε, στην επισήμανση.
Ο ΕΦΕΤ, σε συνέχεια διερεύνησης, από έκλυση των ...
κυπριακών αρχών, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε τη διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για δημητριακά πρωινού (corn flakes) με την εμπορική επωνυμία «Special K-Τραγανές Νιφάδες από Ρύζι και Σιτάρι Ολικής Αλέσεως με Κατεψυγμένα Αποξηραμένα Φρούτα«, σε συσκευασία των 300 g, με αριθμό παρτίδας L10, ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03.04.2012 και γραμμοκώδικα (barcode) 5 050083 262548. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «KELLOGG COMPANY OF G.B. LTD» του Ηνωμένου Βασιλείου και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «ΑΤΛΑΝΤΑ ΑΕ«.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας των ανωτέρω κόρν φλέικς από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ, παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στo φουντούκι και έχουν στην κατοχή τους το προϊόν να μην το καταναλώσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου