Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΚΛΟΥΣ ..



Τι είναι η ΜΚΟ «Ο Κύκλος της Πάτμου», οι κρουαζιέρες στο Νείλο και οι 600.000 ευρώ για παγοθραυστικό 


Υστερα από πολύμηνες έρευνες της οικονομικής αστυνομίας θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Εισαγγελία Αθηνών. Η αρχή θα γίνει από την ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου», στην οποία εμπλέκονται επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, διπλωματικοί υπάλληλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Βήμα της Κυριακής σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και για τις ΜΚΟ Αληλλεγγύη, «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «Δήμητρα», ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας, το Ιδρυμα Αγά Χαν, το Ευρωπαϊκό Πολτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών και άλλες οργανώσεις.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει εντοπίσει στοιχεία και αδικαιολόγητα παραστατικά ύψους τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ σε ύποπτες ΜΚΟ που έπαιρναν χρήματα από το δημόσιο για να επιδοτήσουν ανύπαρκτες δραστηριότητες.

Ο κύκλος της Πάτμου
Από τις αρχές του 2010 η ΜΚΟ έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον. Διοργανώθηκαν συνολικά εννέα συμπόσια για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική!
Ο Κύκλος της Πάτμου, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, είχε δώσει 600.000 ευρώ για να ναυλώσει παγοθραυστικό για να φιλοξενήσει σε αυτό δεκάδες καλεσμένους σε συμπόσιο στο Βόρειο Πόλο! Πρώην εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν έχουν συμμετάσχει σε αυτό.
Ο Κύκλος της Πάτμου έχει εισπράξει 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού. Η ίδια ΜΚΟ βρέθηκε να διαθέτει 4,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα του Λονδίνου το οποίο δεν είχε δηλωθεί. Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά και υπόθεση ακινήτου στο Χορευτό Πηλίου το οποίο αγόρασε μέσω off shore εταιρείας μέλος της ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου