Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ


Αυτοί είναι οι άνθρωποι που προσποιούνταν τους γιατρούς και εξαπατούσαν ηλικιωμέ


Αυτή είναι η συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους με δήθεν νοσηλεία συγγενών

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες δύο εκ των τριών μελών της σπείρας που εξεπατούσε ηλικιωμένους, από τους οποίους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικών προσώπων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, το κύκλωμα είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 32 ηλικιωμένους και είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει άλλους 22 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα κέρδη από τις απάτες ανέρχονται σ το χρηματικό ποσό των (153.550) ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις (405.000) ευρώ

Μέλη του κυκλώματος είναι τρεις Ελληνες, ηλικίας 53, 39 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Πλαστογραφίας», «Απάτης» και της παράβασης του Νόμου περί «Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες δύο εκ των τριών μελών του κυκλώματος (αυτών που συνελήφθησαν πρώτα). Πρόκειται για τον Μαστορόπουλο Γεώργιο του Νικολάου και της Σεβαστοζαχαρούλας και τον Καμτσή Αντώνιο του Θωμά και της Ελευθερίας.


Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ο 53χρονος, ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, προσποιούμενος κατά βάσει τον εφημερεύοντα ιατρό, επικοινωνούσε τηλεφωνικώς με τα θύματά τους μεταμεσονύχτιες αλλά και πρωινές ώρες, επιδιώκοντας τον αιφνιδιασμό και την ταραχή τους και τους ενημέρωνε ψευδώς ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε δημόσιο νοσοκομείο με σοβαρό και ξαφνικό πρόβλημα υγείας.

Στη συνέχεια, άλλο μέλος του κυκλώματος, ως υποτιθέμενο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, επιβεβαίωνε κατά την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία την «άσχημη είδηση» και παρέπεμπε τα θύματα στον τρίτο δράστη, ο οποίος προσποιούμενος ιατρό ή λογιστή του Νοσοκομείου, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση του συγγενικού τους προσώπου. Ακολούθως οι δράστες, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με τους παθόντες, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους, πραγματοποιούσαν συνάντηση μαζί τους και παραλάμβαναν το συμφωνηθέν ποσό.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την επικοινωνία με τα θύματά τους, τηλεφωνικές συνδέσεις τις οποίες είχαν ενεργοποιήσει με χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας, με στοιχεία ατόμων που τις είχαν απωλέσει ή ακόμη και θανόντων.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου