Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

Κινέζος εργάτης έκρυψε γράμμα απόγνωσης μέσα σε κουτί παιχνιδιού
Κινέζος εργάτης έκρυψε γράμμα απόγνωσης μέσα σε κουτί παιχνιδιού

Ένα συγκλονιστικό τρόπο διάλεξε ένας Κινέζος εργάτης προκειμένου να καταγγείλει τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας του σε εργοστάσιο παιχνιδιών.
Μέσα από ένα γράμμα λοιπόν, το οποίο έκρυψε σε ένα κουτί παιχνιδιών προσπάθησε  να αναδείξει την ''καταδίκη'' των ανθρώπων που δουλεύουν για αυτά.
Η σκληρή πραγματικότητα της κατασκευής παιχνιδιών σε εργοστάσια της Κίνας αποτυπώθηκε σε ένα γράμμα απόγνωσης από εργάτη που μη μπορώντας να ζει άλλο υπό το βάρος της εκμετάλλευσης θέλησε να γνωστοποιήσει στο δυτικό κόσμο πώς ζουν και πώς εργάζονται.
Το γράμμα αυτό ταξίδεψε ως την άλλη άκρη της γης και έφθασε στα χέρια μιας 42χρονης Αμερικανίδας, η οποία δεν πίστευε στα μάτια της όταν άνοιξε το κουτί.
«Αυτό που δεν περίμενα ήταν μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν Κινέζο εργάτη ο οποίος αναγκάζεται να φτιάχνει πράγματα κάτω από βίαιες συνθήκες», ανέφερε η ίδια.
«Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», ανέφερε ο εργάτης στο γράμμα.
Όσον αφορά στις συνθήκες εργασίας αυτών των ανθρώπων εκείνοι δουλεύουν 15 ολόκληρες ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες, χωρίς Σαββατοκύριακα γα ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία, καθώς αμείβονται με 1,61 δολάρια μηνιαίως.
Τα εργοστάσια παιχνιδιών είναι για αυτούς τους ανθρώπους στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Στο γράμμα ο εργάτης προτρέπει όποιον το βρει να το στείλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Sophie Richardson, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου