Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


 
 
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
 
Δώδεκα αστυνομικοί, μερικοί εκ των οποίων έχουν συνταξιοδοτηθεί, κατηγορούνται ότι εισέπρατταν «φακελάκια» από ιδιοκτήτες καταστημάτων με ηλεκτρονικά παιχνίδια («φρουτάκια») για να τους ενημερώνουν ενόψει επικείμενων...
αστυνομικών ελέγχων.

Σε βάρος τους έχουν ήδη απαγγελθεί ποινικές διώξεις για κατάχρηση εξουσίας και παθητική δωροδοκία και το επόμενο διάστημα αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του γ' ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που αυτό το διάστημα συντάσσει το σε βάρος τους κατηγορητήριο.


Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων που φέρονται να χρημάτιζαν τους αστυνομικούς. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες είναι αυτήν της ενεργητικής δωροδοκίας, ενώ και αυτοί με τη σειρά τους αναμένεται το επόμενο διάστημα να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία που διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Το διάστημα κατά το οποίο γινόταν αυτή η «δοσοληψία» είναι από το Μάιο του 2007 έως τον Ιούλιο του επόμενου χρόνου. Το επίμαχο διάστημα οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε αστυνομικά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου λειτουργούσαν και οι παραπάνω επιχειρήσεις. Εναντίον των αστυνομικών κινείται η διαδικασία της επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου