Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ


Χωρίς ηλεκτροδότηση σπίτι ανέργων στο Ηράκλειο 
 
Την τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας επέλεξε συνεργείο της ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση στο σπίτι ενός ζευγαριού ανέργων στις Εργατικές Κατοικίες της Αγίας Αικατερίνης.

Οι δύο μακροχρόνια άνεργοι ζουν στο σπίτι μαζί με το μικρό τους παιδί και δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν το τελευταίο διάστημα τόσο τον λογαριασμό ρεύματος όσο και το χαράτσι.


Έτσι δέχτηκαν σήμερα την επίσκεψη του εξωτερικού συνεργείου της ΔΕΗ, το οποίο – παρά τις αντιδράσεις γειτόνων και κατοίκων της περιοχής- διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού.


Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη αφού πρόκειται για ανέργους οι οποίο μεγαλώνουν ένα μωρό και η διακοπή ρεύματος την Παρασκευή σημαίνει πως και τα χρήματα αν έβρισκαν θα έμεναν χωρίς ρεύμα ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.


Μέλη του Συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων του Ηρακλείου, έσπευσαν στο σημείο χωρίς όμως να μπορέσουν να προλάβουν την δυσάρεστη εξέλιξη.


Σε ανακοίνωση του Συλλόγου επιβεβαιώνεται το γεγονός:

"Σήμερα το πρωί, μέλη του συλλόγου επικοινώνησαν μαζί μας για να μας πουν ότι σε εργατικές κατοικίες της πόλης, είχε εμφανιστεί ιδιωτικό συνεργείο της ΔΕΗ και τους είχε διακόψει τη παροχή ρεύματος στα σπίτια τους.

 Όταν πήγαμε στη περιοχή, διαπιστώσαμε ότι όντως, Παρασκευή και ώρα 12, είχε βρεθεί δίχως ηλεκτρικό ρεύμα σπίτι με ζευγάρι μακροχρόνια άνεργων και μωρό 20 μηνών.

Υπήρχε κόσμος στο δρόμο που φώναζε ότι είναι άδικες αυτές οι πράξεις και μετά από συζητήσεις -και ενώ είχαν έρθει και μέλη της συνέλευσής πολιτών Μασταμπά- καταλήξαμε ότι δεν είναι επιτρεπτές και δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι τα πράγματα.


Ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου δηλώνει ότι ακόμα και μια βδομάδα πριν τις εκλογές, δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να μην δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

 Το πρόσωπο του στυγνού φοροεισπράκτορα που τρέχει να μαζέψει λεφτά για να τα δώσει στους ξένους που μας απειλούν συνέχεια." 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου