Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ


Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους



Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους


Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο προχώρησε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, 35, 25 και 50 ετών και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα κι ενεργώντας με διάφορες συνθέσεις, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή λογιστές, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων. Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουλίου του 2011 έως και τα τέλη του τρέχοντος Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο, εξαπάτησαν 15 ηλικιωμένους, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ένα ακόμα άτομο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και συνολικά από την δράση τους, απέσπασαν χρηματικό ποσό άνω των 31.000 ευρώ.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 900 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα. Παράλληλα η ασφάλεια Καλαμάτας ερευνά πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου