Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Βρίσκουν συνεχώς νέα ακίνητα της οικογένειας Τσοχατζόπουλου

 

Βρίσκουν συνεχώς νέα ακίνητα της οικογένειας Τσοχατζόπουλου

Σάλος έχει προκληθεί από τη χθεσινή αποκάλυψη του iefimerida.gr για τα νέα περιουσιακά στοιχεία που έχει ανακαλύψει η δικαστική έρευνα σε μέλη της οικογένειας του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Συγκεκριμένα, οι ήδη κατηγορούμενες για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κυρίες Βίκυ Σταμάτη -σύζυγος του προφυλακισμένου πρώην υπουργού- και Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του φέρεται να έχουν στην κατοχή τους και άλλα ακίνητα πλην αυτών της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, αντίστοιχα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες του ΣΔΟΕ και των δικαστικών αρχών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έχουν αποδώσει καρπούς. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου φέρεται να κατέχει στο όνομά της ένα διαμέρισμα 180 τ.μ. στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι και ακόμη ένα 250 τ.μ. στην Καλλιθέα. Επίσης, δύο οικόπεδα στην οδό Κεφαλληνίας στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκαν τα ακίνητα αυτά, αν δηλαδή προέρχονται μέσω off shore εταιρειών με τη γνωστή διαδρομή του χρήματος που φέρεται ότι προέρχεται από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα γερμανικά υποβρύχια ή για τους ρωσικούς πυραύλους TOR M1.
Επίσης, από άλλη έρευνα προέκυψε ότι η Βίκυ Σταμάτη έχει διακινήσει μέσω λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα UBS σημαντικά ποσά.
Τα στοιχεία αυτά εξετάζονται λεπτομερώς και αναμένεται να προστεθούν στη δικογραφία που αφορά τόσο στον κ. Τσοχατζόπουλου όσο και τις συγκατηγορούμενές του. Και την επόμενη εβδομάδα στην απολογία τους αναμένεται να τους ζητηθούν εξηγήσεις για την προέλευση, τόσο των ακινήτων όσο και των χρημάτων.
Οπως ανέφεραν χθες δικαστικές πηγές εκτός από τις όποιες ποινές προκύψουν από το μια τέτοια υπόθεση σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι το σύνολο των περιουσιακών αυτών στοιχείων θα δημευθεί υπέρ του δημοσίου.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου