Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΣΕΙΡΑΓΑΚΗ


Το φθινόπωρο η δίκη του παιδεραστή-προπονητή


Το φθινόπωρο η δίκη του παιδεραστή-προπονητή


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της κύριας ανάκρισης με την κατάθεση των ανηλίκων, οι οποίοι φέρονται να είχαν πέσει θύματα της νοσηρής δράσης του κατηγορούμενου
Υπό το φόβο πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων, ο 47χρονος προπονητής Νίκος Σειραγάκης-η δράση του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο κρεβάτι του σπιτιού του μαζί με δύο ανήλικους αθλητές του- δεν θα παραστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου με αφορμή την συμπλήρωση του εξαμήνου κράτησης του.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ίσως και μέσα στην εβδομάδα η πλευρά της υπεράσπισης προτίθεται να υποβάλει σχετικό αίτημα στην αρμόδια ανακρίτρια ώστε σε κάθε περίπτωση ο 47χρονος να εκπροσωπηθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο από τον δικηγόρο του και να μην χρειαστεί να μεταχθεί από τις φυλακές Τριπόλεως όπου είναι έγκλειστος.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της κύριας ανάκρισης με την κατάθεση των ανηλίκων, οι οποίοι φέρονται να είχαν πέσει θύματα της νοσηρής δράσης του κατηγορούμενου παιδεραστή.
Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι τα παιδιά εξετάζονται εκτός Δικαστικού Μεγάρου για προφανείς λόγους παρουσία παιδοψυχολόγων. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εκτιμούν ότι ενδέχεται να έχουμε προσδιορισμό της δίκης μέσα στο φθινόπωρο.

Η πρωτοφανής υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από πολύμηνη επιχείρηση των διωκτικών Αρχών του Ρεθύμνου που τελούσε υπό εισαγγελική εποπτεία. Με βάση τα
όσα είχαν γίνει γνωστά, δύο παιδιά οικογενειών οικονομικών μεταναστών ήταν εκείνα που «άνοιξαν» τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ρεθύμνου για την σύλληψη του 47χρονου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα παιδιά μόνα τους αποφάσισαν να πάνε στην Αστυνομία αφού πήραν το «πράσινο φως» από τους γονείς τους, τους οποίους είχαν ενημερώσει για ανάρμοστη συμπεριφορά του «δασκάλου» τους.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη περιελάμβανε λίστα με 39 ονόματα ανηλίκων, τους οποίους προπονούσε ο 47χρονος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψαν κατά την πολύμηνη
παρακολούθηση της Αστυνομίας.

 Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου