Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κέρδος 10 δισ. το χρόνο αν αγοράζουμε ελληνικά αντί ξένων προϊόντων σε ποσοστό 2

 

Κέρδος 10 δισ. το χρόνο αν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα σε ποσοστό 20%

Τον ισχυρισμό ελλήνων επιχειρηματιών, βάσει του οποίου αν οι καταναλωτές υποκαταστήσουν σε ποσοστό 20% των εισαγόμενων προϊόντων με εγχώρια, τότε θα προκύπτει για την ελληνική οικονομία κέρδος της τάξης των 10 δισ. ευρώ ετησίως, φαίνεται ότι υιοθετούν οι καταναλωτές, αφού βάσει μιας τελευταίας έρευνας, σε ποσοστό 87% φαίνεται ότι, πλέον, προτιμούν τα ελληνικά των ξένων προϊόντων.
Στην έρευνα που έκανε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 87% των ερωτηθέντων δήλωσε ξεκάθαρα ότι όταν βρίσκεται μπροστά από τα ράφια των σούπερ - μάρκετ, διαλέγει προϊόντα ελληνικής ετικέτας.
Μάλιστα, στην εφημερίδα Ημερησία, επιχειρηματίες αναφέρουν ότι «αν υποκαταστήσουμε το 20% των εισαγόμενων προϊόντων με εγχώρια, τότε θα πέφτουν κάθε χρόνο στην ελληνική οικονομία 10 δισ. ευρώ».
Υπογραμμίζουν, όμως, ότι για να διατηρηθεί αυτή η τάση και να την... ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, πρέπει να δοθεί στους καταναλωτές ένα ακόμη κίνητρο, «που δεν είναι άλλο από την ελκυστική τιμή».
Εναν ανάλογο ισχυρισμό είχε εκφράσει πριν από καιρό και το Κίνημα πολιτών «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε»: Αν στη θέση ξένων προϊόντων καταφέρουμε μέσα στο 2012 ν' αγοράσουμε τα αντίστοιχα ελληνικά, αξίας 1.000 ευρώ ο καθένας, τότε στην ελληνική οικονομία θα προστεθούν 10 δισ. ευρώ.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου