Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ


 
 
Στον εισαγγελέα 25χρονος για παιδική πορνογραφία 
 
Στον εισαγγελέα Αθηνών οδηγήθηκε 25χρονος που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ξεχωριστές δικογραφίες για το ίδιο αδίκημα σχηματίστηκαν σε βάρος δύο ακόμα ατόμων, 33 και 53 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων διαδικτυακών αστυνομικών ερευνών που διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίσθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, από τα οποία προέκυπτε η διακίνηση σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας από διάφορους χρήστες του διαδικτύου. Από την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 25χρονου, του 33χρονου και του 53χρονου, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε η διακίνηση του υλικού της παιδικής πορνογραφίας.


Κλιμάκια εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν έρευνες στις οικίες των τριών κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δέκα σκληροί δίσκοι, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, πέντε μνήμες αποθήκευσης δεδομένων και τέσσερις φορητές συσκευές αποθήκευσης τύπου USB.


Από την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών στους σκληρούς δίσκους και τις φορητές συσκευές αποθήκευσης, βρέθηκαν δεκάδες ψηφιακά αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με ιδιαίτερα σκληρό υλικό πορνογραφίας και κακοποίησης βρεφών.

Τα ψηφιακά αρχεία κατασχέθηκαν για να υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις. 




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου