Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΟ AIDS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Ξεφεύγει η κατάσταση
Άλλες τρεις πόρνες με AIDS στην Αθήνα!

 

  Άλλες τρεις εκδιδόμενες γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο είναι Ελληνίδες, βρέθηκαν σήμερα θετικές στον ιό HIV που  κατά τη διάρκεια του υγειονομικού ελέγχου από τα ειδικά κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Πρόκειται για ιερόδουλες, που εκδίδονταν στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή της Ομόνοιας. Τα τρία νέα περιστατικά των οροθετικών γυναικών εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια υγειονομικού ελέγχου που έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Κέντρο Αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Στο Κέντρο ελέγχθηκαν  24 γυναίκες, και μέσω του rapid test, του τεστ ταχείας δράσης στο οποίο υποβλήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ αυτών είναι οροθετικές.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η μία εξ αυτών επιδιδόταν στην παροχή ερωτικών υπηρεσιών παρότι γνώριζε ότι είναι φορέας του ιού HIV. Η ιχνηλάτηση του ενδεχόμενου τρόπου μετάδοσης του ιού HIV από τις οροθετικές  ιερόδουλες μέσω της αναζήτησης των ανδρών που συνευρέθηκαν μαζί τους είναι πολύ δύσκολη έως απίθανη, δεδομένου ότι οι εκδιδόμενες δεν είχαν συγκεκριμένο χώρο εργασίας («πιάτσα»).


Έλεγχοι και σε διαμερίσματα που κατοικούν λαθρομετανάστες


Όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, έλεγχοι έγιναν και σε οκτώ πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να εντοπιστούν λαθρομετανάστες, των οποίων οι συνθήκες διαβίωσης αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Βρέθηκαν 200 αλλοδαποί σε έντεκα διαμερίσματα, από τους οποίους τριάντα εννέα δεν είχαν άδεια παραμονής.

Το  ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι πλέον το τεστ για το HIV / AIDS μπορεί να πραγματοποιηθεί στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατκών νοσοκομείων δωρεάν καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ ΠΟΥ  βρίσκονται στις πλατείες  Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βάθη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται επίσης:


• στην Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

• στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ:             210-5212054    
• Τηλεφωνικές γραμμές:             210 7222222      ,             210 5212054      ,             210 5222339    
Αναφορικά με γενικές πληροφορίες για την HIV λοίμωξη απευθυνθείτε επίσης :
• Τηλεφωνικό Κέντρο ΚΕΕΛΠΝΟ : 210-5212000- www.keelpno.gr
• Ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail) : info@keelpno.gr
• ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139
• Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222
• Γραμμή για τη Δημόσια Υγεία ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Επιχειρήσεων):             210-5212054    
• ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Λοβέρδος: «Θα ελέγξουμε όλους τους οίκους ανοχής»


Ελέγχους σε όλους τους οίκους ανοχής που λειτουργούν στη χώρα ανήγγειλε την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τον εντοπισμό 22χρονης οροθετικής ιερόδουλης στο κέντρο της Αθήνας που έσπειρε τον πανικό.


«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Είχα προειδοποιήσει στους πιο υψηλούς τόνους ότι το AIDS αυξάνεται δραματικά στη χώρα μας και ότι ένα μέρος του προβλήματος προκύπτει από τη λαθρομετανάστευση και την αδήλωτη πορνεία» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον δικτυακό τόπο Iatropedia.


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας επεσήμαινε ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελληνικές οικογένειες, καθώς «Έλληνες οικογενειάρχες πηγαίνουν στους οίκους ανοχής μεταφέροντας έτσι τη νόσο στα σπίτια τους».


Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχει δώσει εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να συνεχίσει ακόμη πιο έντονα τους ελέγχους κατ’ εφαρμογήν της υγειονομικής διάταξης.


«Δε θα υπάρξει οίκος ανοχής τα επόμενα 24ωρα που να μην έχει ελεγχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.


1 σχόλιο: