Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ




Προφυλακιστέα η Αρετή Τσοχατζοπούλου και...
"Έκαψε" τον Άκη η θεία της Βίκυς!

 

 Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της Βίκυς Σταμάτη, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα σε τραπεζικό της λογαριασμό το 2001, κατατέθηκαν από την Torcaso, 3.000.000 δρχ. Δικαιούχος της εταιρείας «ήταν ο Ν. Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης ο Α. Τσοχατζόπουλος»! Ωστόσο, στον στο λογαριασμό αυτό από το 1995 έμπαινε μόνο η σύνταξή της 700 ευρώ. Η κ. Αικατερίνη Σταμάτη προχώρησε στην ανάληψη του ποσού αυτού μέσα σε μια ημέρα.


Ερωτηθείσα σχετικά σήμερα από τον ανακριτή η κυρία Σταμάτη υποστήριξε ότι πράγματι τα χρήματα αυτά προέρχονται από την Torcaso και κατατέθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο! Έκαψε δηλαδή τον πρώην  υπουργό ο οποίος έχει αρνηθεί ότι γνώριζε για τις κινήσεις της εταιρείας αυτής, διαχειριστής της οποίας, κατά το εισαγγελικό πόρισμα, ήταν ο εξάδελφος του Ν. Ζήγρας και πραγματικός δικαιούχος ο ίδιος πρώην υπουργός.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αικατερίνη Σταμάτη υποστήριξε πως το διάστημα που κατατέθηκαν τα χρήματα εκείνη μεριμνούσε για την ανέγερση ενός σπιτιού της κόρης της και του γαμπρού της στο Πόρτο Ράφτη. Κάποια στιγμή – όπως φέρεται να είπε - έμαθε εκ των υστέρων ότι ο γαμπρός της ζήτησε χρήματα ως εξυπηρέτηση από τον Α. Τσοχατζόπουλο και εκείνος της τα κατέθεσε μέσω της  Torcaso!


Στην απολογία του, ωστόσο ο πρώην υπουργός, όταν είχε ερωτηθεί για αυτό το θέμα από τον ανακριτή είχε αναφέρει:


Ανακριτής: Ποσό 3.000.000 δρχ. κατατίθεται από την torcaso στην Αικ. Σταμάτη θεία της συζύγου σας. Τι γνωρίζετε για αυτό;


Α. Τσοχατζόπουλος: Καμία σχέση δεν έχει η Α. Σταμάτη με την torcaso. Προφανώς έγινε λάθος στο τραπεζικό σύστημα και πιστώθηκε ο λογαριασμός της εκ λάθους από την torcaso. Βέβαια, επειδή εκείνο τον καιρό έφτιαχνε σπίτι στο Πόρτο Ράφτη ο γαμπρός της, γίνονταν εισροές στο λογαριασμό της διαφόρων χρηματικών ποσών εκ μέρους του γαμπρού της για να πληρώνει η ίδια. ….


Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε απολογηθεί στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι το σπίτι στη Δεινοκράτους είχε αγοραστεί έπειτα από εκποίηση άλλου ακινήτου καθώς και ότι τα πάντα ήταν δηλωμένα στην Εφορία. Ωστόσο, η κόρη του πρώην υπουργού κρίθηκε ως προφυλακιστέα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου