Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


 

 

 

 

 

 

 

 

Από τα Σκόπια, στον Κορυδαλλό ο «Big Mak»...


Η επιστροφή του «Αγαπούλα»...
Ανάποδα τις ημέρες μετράει ο Μάκης Ψωμιάδης για να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα. Μετά από έξι μήνες στο βρώμικο κελί των Σκοπίων, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως αμέσως μετά την εκλογές της 6ης Μάιου ο 55χρονος επιχειρηματίας θα περάσει την... πόρτα του εισαγγελέα εκδόσεων στην Αθήνα και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.
Αυτό είναι το ένα σενάριο, καθώς στο υπουργείο Δικαιοσύνης γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Μάκης Ψωμιάδης -αν δεν εκδοθεί μέχρι τα μέσα Μάιου- θα αποφυλακιστεί, αφού θα παρέλθει το εξάμηνο από την κράτηση του. Με το ένα ή το άλλο τρόπο, για τον Μάκη Ψωμιάδη ο Μάιος θα είναι μήνας μεγάλων αλλαγών.
Η αλήθεια είναι πως οι προθεσμίες για την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στενεύουν και μάλιστα επικίνδυνα. Η υπόθεση με στημένα ματς έχει βαλτώσει στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που ο «Αγαπούλας» είναι από τον Νοέμβριο προσωρινά κρατούμενος στα Σκόπια και αν μέχρι τις 9 Μαΐου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσής του ή δεν αποφασιστεί παράταση της προφυλάκισης τότε θα μείνει ελεύθερος.
Ο 55χρονος κρίθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου προφυλακιστέος, άλλα πριν εντοπιστεί από τους διώκτες του φρόντισε να γίνει καπνός και να την κοπανήσει με λεωφορείο στη γειτονική χώρα.
Η ζωή στο κελί
Όταν το πρωινό της 10ης Νοεμβρίου ο Μάκης Ψωμιάδης, προδομένος ουσιαστικά από τον εαυτό του, έπεφτε στα νύχια των διωκτών του σε κεντρικό καφέ των Σκοπίων, φήμες έλεγαν ότι ανάμεσα στα σχέδια που κατέστρωνε ήταν να ζητήσει μέχρι και πολιτικό άσυλο, προκειμένου να αποφύγει την έκδοση του στην Ελλάδα. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική.
Οι συνθήκες κράτησης στο Μεταγωγών των Σκοπίων όπου «φιλοξενείται», είναι ιδιαίτερα σκληρές και απάνθρωπες με αποτέλεσμα ο 55χρονος επιχειρηματίας, να ζει ουσιαστικά και να αναπνέει για την ημέρα που θα επιστρέψει στην πατρίδα. Οπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του, ελάχιστα πράγματα έχει το δικαίωμα να κάνει μέσα στο χώρο όπου μοιράζεται με άλλους Σκοπιανούς κακοποιούς. Δικηγόρο από τη γειτονική χώρα δεν προσέλαβε, δείγμα των προθέσεων του. Επισκέψεις δεν δέχεται και ο μοναδικός άνθρωπος που τον έχει δει από την ημέρα που κρατείται είναι η σύζυγος του. Η ίδια είχε μεταβεί την επόμενη ημέρα της σύλληψης και κατάφερε να τον συναντήσει και να μιλήσουν για λίγα μόλις λεπτά. Ετσι, αναγκάστηκε τις επόμενες ημέρες να επιστρέψει στην Αθήνα και από τότε κανείς δικός του άνθρωπος δεν τον έχει επισκεφθεί.
Ο Μάκης, αναγκαστικά στο Μεταγωγών των Σκοπίων ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα που ορίζει η σκοπιανή αστυνομία. Κοιμάται και ξυπνά τις ώρες που επιβάλλει ο νόμος και οι κανονισμοί και η μόνη παρηγοριά του είναι το τηλέφωνο. Όταν μπορεί, αρπάζει το ακουστικό, βάζει την τηλεκάρτα και συνομιλεί με τους δικούς του ανθρώπους. Η σύζυγος, ο γιος του Σταύρος και η κόρη του Χριστίνα που το μεγαλύτερο διάστημα διαμένει στο Μιλάνο και φυσικά ο δικηγόρος του κ. Χρήστος Στάθης.
Αυτό που ζητά, είναι ένα και μοναδικό. Να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες της έκδοσης του και να μεταβεί κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα στα Σκόπια για να τον φέρει στην Ελλάδα. Με δεδομένο ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση του στην Αθήνα, όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι η επιστροφή του αναμένεται μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου