Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



Επιτέλους, ο Καραμανλής μίλησε!

 

 Με δήλωση στήριξης της Ν.Δ. και του κ. Αντώνη Σαμαρά παρενέβη στην προεκλογική περίοδο μετά από μακροχρόνια ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής,  επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ που είχε προ μηνός δημοσιεύσει το protothema.gr  (διαβάστε εδώ σχετικά) για τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τον πρόεδρο του κόμματος περί δημόσιας δήλωσης, λίγο πριν τις εκλογές.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καραμανλής μιλά δημοσίως μετά την ήττα του στις εκλογές του 2009. Και για να μη μείνει αμφιβολία για τις προθέσεις του αύριο, ο κ. Καραμανλής θα παραβρεθεί σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ. στη Θεσσαλονίκη. Επέλεξε να συμβάλει στην εκλογική του περιφέρεια για να μη δημιουργηθεί σύγχυση για τις σχέσεις του με τον νυν πρόεδρο του κόμματος και τις μελλοντικές του προθέσεις.


Η δήλωση του κ. Καραμανλή έχει ως εξής: «Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης. Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.


Διαφορετικά, η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά. Aναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας. Οσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».


Η δήλωση έρχεται σε μια στιγμή που η Ν.Δ. αντιμετωπίζει προβλήματα συσπείρωσης της κομματικής βάσης, με αποτέλεσμα ακόμη και ο αριθμός 3 μπροστά από το τελικό εκλογικό της ποσοστό να φαίνεται δύσκολο. Θεωρείται βέβαιο ότι η παρέμβαση του κ. Καραμανλή θα αυξήσει την κομματική συσπείρωση. Είναι σαφής δήλωση στήριξης του κ. Σαμαρά που κινείται στο πολιτικό πλαίσιο του αρχηγού της Ν.Δ., ωστόσο δεν κάνει λόγο για «αυτοδυναμία» ή για «καθαρή εντολή», αλλά για ανάγκη ενίσχυσης της Ν.Δ. και κυβερνητικής σταθερότητας με ορίζοντα τετραετίας.


Ηταν αναμενόμενο ότι ο κ. Καραμανλής θα παρενέβαινε προκειμένου να ενισχύσει εκλογικά το κόμμα του. Άλλωστε ενώ μέχρι τώρα δεν είχε μιλήσει έδινε το «παρών» σε όλες τις σημαντικές κομματικές εκδηλώσεις και τα πολιτικά γεγονότα στη Βουλή. Η συμμετοχή του στην εκλογική προσπάθεια του κόμματος είναι απαραίτητη για να μπορεί να παίξει ρόλο, εφόσον χρειαστεί, την επόμενη μέρα.  


Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη ο Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί τα γραφεία της διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., όπου θα τον υποδεχτεί ο πρόεδρος Δημήτρης Τσάμης.

Σύμφωνα, με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση και με όλους τους υποψηφίους του κόμματος στο νομό. Με στόχο να σηματοδοτήσει την ενότητα της παράταξης, ο πρώην πρωθυπουργός θα τονίσει την αναγκαιότητα της εξασφάλισης της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές. Ο κ. Καραμανλής ενδέχεται να προεδρεύσει σε συνεδρίαση του κομματικού οργάνου που θα πραγματοποιηθεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου