Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΨΑΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ασυνείδητοι δολοφόνησαν μία χελώνα και δύο φώκιες στην Κρήτη  [εικόνες]


Ασυνείδητοι δολοφόνησαν μία χελώνα και δύο φώκιες στην Κρήτη

Μπροστά σε ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα βρέθηκαν οι κάτοικοι στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Παλαίκαστρο Σητείας όπου ασυνείδητοι σκότωσαν μία χελώνα και δύο φώκιες.
Το περιστατικό έγινε πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα με το FlashNews.gr και το αποκάλυψε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ιτάνου, ο οποίος μάλιστα κατηγορεί τους ντόπιους ψαράδες για τις δολοφονίες των ζώων.
Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Δεν το δημοσιοποιήσαμε παρότι μάθαμε ότι ντόπιοι ψαράδες ευθύνονται για τη δολοφονία της. Όμως στην ίδια περιοχή και λίγα μέτρα παρακάτω αντικρίσαμε έκθαμποι άλλο αποτρόπαιο έγκλημα με φώκια μήκους 1.50 μ. νεκρή στην ακτή.
Με μια μικρή έρευνα μάθαμε ότι η φώκια τριγυρνούσε στη περιοχή αρκετές ημέρες και είχε γίνει στόχος για κάποιους ψαράδες. Μάθαμε επίσης ότι σε κάποια συγκεκριμένη κοντινή περιοχή υπάρχουν δυο μικρές φώκιες που προσπαθούν και αυτές να εξοντώσουν.
Δεν αποκλείεται η σκοτωμένη φώκια να ήταν η μητέρα τους. Εμείς καταγγέλλουμε το γεγονός των επαναλαμβανόμενων δολοφονιών, διότι στο μακρύ κατάλογο περιλαμβάνονται και δελφίνια»...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου