Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ



Από τα Four Seasons στα Four Prisons
Η πρώτη μέρα του Άκη στον Κορυδαλλό

 

 Τη σκληρή πραγματικότητα της φυλακής βιώνει από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να τον κρίνουν προφυλακιστέο για μίζες που, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, έλαβε από την υπογραφή συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια και τα ρωσικά αντιαεροπορικά TOR-M1 επί θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στην 6η Πτέρυγα των Φυλακών και κρατείται στο κελί που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες «φιλοξενούσε» τον ηγούμενο Εφραίμ, κατηγορούμενο για την υπόθεση των… ιερών ανταλλαγών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει ψύχραιμα την όλη κατάσταση και φέρεται ήδη να μελετά μαζί με τους δικηγόρους του τις επόμενες κινήσεις του και συγκεκριμένα να προσβάλει το ένταλμα βάσει του οποίου συνελήφθη (έχει δικαίωμα μέσα σε πέντε ημέρες) και να ζητήσει με αίτησή του την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων. Η προθεσμία που του δίνει ο νόμος για να καταθέσει τη συγκεκριμένη αίτηση είναι περίπου 20 ημέρες. 
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που μέσα σε λίγα 24ωρα βρέθηκε από το πολυτελέστατο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε ένα κελί της 6ης Πτέρυγας του Κορυδαλλού, δεν εξέφρασε, κατά τις πληροφορίες, κάποιες επιθυμίες, έκτος από το να δώσει στο επισκεπτήριο ονόματα μελών της οικογένειάς του που θα τον επισκέπτονται μία με δύο φορές την εβδομάδα. Το μόνο που φέρεται να ζήτησε ήταν ρούχα για να αλλάξει. Έφαγε από το φαγητό των φυλακών αλλά έστρωσε το κρεβάτι με δικά του σεντόνια. Στο κελί της 6ης Πτέρυγας κρατείται μόνος του και έχει τηλεόραση, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα κελιά των φυλακών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην 6η Πτέρυγα των Φυλακών αλλά σε άλλο όροφο κρατούνται ο Γιώργος Σαχπατζίδης και ο Αστέριος Οικονομίδης, που επίσης κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες που έδωσαν στον ανακριτή.


Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε μετά την απολογία του και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος αποχώρησε από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων φανερά καταβεβλημένος. Φέρεται ως το «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού ως ο άνθρωπος που διαχειριζόταν για χρόνια τα οικονομικά του Ακη Τσοχατζόπουλου και προχωρούσε στην αγορά ακινήτων μέσω της Torcaso.


Με την είσοδό του στον Κορυδαλλό ο Ν. Ζήγρας, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, φέρεται να επισκέφθηκε τον γιατρό των φυλακών. Στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών κρατείται η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου