Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Η ΓΑΪΔΟΥΡΑ GOLDMAN SACHS
 

 

Η Goldman Sachs και η "ροζ" ιστοσελίδα


Η Goldman Sachs, το εμπόριο ανήλικων κοριτσιών και το backpage.com. Διαβάστε τι αποκάλυψε δημοσιογράφος των Τάιμς της Νέας Υόρκης για την κατοχή μετοχών της Sachs σε ροζ ιστοσελίδα
Σε αναμμένα κάρβουνα η Goldman Sachs, μετά από εμπλοκή της σε ιστοσελίδα που πρωταγωνιστεί σε ροζ αγγελίες και εμπόριο λευκής σαρκός με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πουλήσει άρον άρον τις μετοχές της.
Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, και σύμφωνα με αρθρογραφία του Νίκολας Κριστόφ των New York Times, η Goldman Sachs φέρεται πως κατείχε το 16% των μετοχών της εταιρείας Village Voice Media, που είναι η ιδιοκτήτρια του ιστοτόπου backpage.com.
Το backpage.com είναι μια ιστοσελίδα διάσημη στις ΗΠΑ για το γεγονός ότι "διευκολύνει" το τράφικιν γυναικών, ακόμα και ανήλικων κοριτσιών. Ειδικότερα, έμποροι λευκής σαρκός την χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια για να διαφημίσουν την "πραμάτεια" τους και να κλείσουν ραντεβού με κυρίους που ενδιαφέρονται να βρουν "υπηρεσίες συνοδών" έναντι αδρής αμοιβής. Μάλιστα, διαθέτει το 70% της αμερικάνικης αγοράς των ροζ αγγελιών, ενώ έχει συνδεθεί με συλλήψεις σε 22 πολιτείες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κριστόφ, αυτό δεν εμπόδισε τον Σκοτ Λέμποβιτς -που ήταν διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs- να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Village Voice Media μέχρι το 2010.
Η ίδια εταιρεία, η Village Voice Media, έχει στην κατοχή της από το 2000 και την ιστορική εβδομαδιαία εφημερίδα Village Voice, την οποία ίδρυσε το 1955 ο διάσημος συγγραφέας Νόρμαν Μέιλερ. Όμως, η εταιρεία, απτόητη, χρησιμοποιούσε την εφημερίδα για να αντεπιτίθεται σε όσους ζητούσαν να κλείσει το backpage.com. Ανάμεσα σε αυτούς που αντιτίθενται στις "εμπορικές" δραστηριότητες του backpage.com και το ξέπλυμά τους από την Village Voice είναι και ο γιος του Νόρμαν Μέιλερ, ο Τζον Μπαφαλο Μέιλερ.
Σύμφωνα με το άρθρο, την προηγούμενη εβδομάδα ο Τζον Μπάφαλο βρέθηκε μπροστά στα γραφεία της Village Voice για να διαμαρτυρηθεί για την κατάντια του δημιουργήματος του διάσημου πατέρα του. Εκεί διάβασε και την επιστολή της Αλίσα, μιας κοπέλας που στα 16 της είχε πέσει στα χέρια των προαγωγών που την πουλούσαν όσο ήθελαν στους πελάτες τους μέσω του backstage.com.
Πάντως, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο με την εμπλοκή της Goldman Sachs, ο χρηματοοικονομικός γίγαντας έσπευσε να πουλήσει την Παρασκευή όλες τις μετοχές της και να ενημερώσει τον δημοσιογράφο της News York Times ότι "δεν είχε καμία επιρροή στις αποφάσεις της διοίκησης" της Village Voice Media.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου