Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ



Η διαδρομή της μίζας των 25 εκατ. δολαρίων

 

 Μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα της διαδρομής της μίζας των 25 εκατ. δολαρίων για την παραγγελία των TOR M1, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη του Σκάι, ο κ. Τραγάκης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:



-    Οι αρχηγοί των όπλων ήταν αντίθετοι με την προμήθεια των TOR M1. Ο τότε υπουργός ΥΕΘΑ διέγραψε τις αναφορές τους και έστειλε το θέμα στο ΚΥΣΕΑ με την ένδειξη εντολή υπουργού, όπου και ενεκρίθη.


-    Η διαδρομή των χρημάτων ήταν πολύ περίεργη. Η διακίνηση έγινε μέσα από τρεις εταιρείες, η μία εκ των οποίων είχε έδρα τις Παρθένες Νήσους και ανήκαν στο ίδιο πρόσωπο. σε συγκεκριμένους λογαριασμούς, με συγκεκριμένα ποσά και συγκεκριμένες ημερομηνίες.


-    Ποσό 25.081.717 δολαρίων κινήθηκε από τη Ρωσία. Είναι το 10% των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Από τη Ρωσία στην Κύπρο, από εκεί στη Νέα Υόρκη και εν συνεχεία στην Ελβετία!


-    Για πρώτη φορά άνοιξαν λογαριασμοί στις ΗΠΑ. “Μας ήρθαν ένα δωμάτιο κούτες, αλλά γνωρίζαμε τη συγκεκριμένη ημερομηνία διακίνησης των χρημάτων και πήγαμε απευθείας σε αυτήν”, τόνισε ο κ. Τραγάκης. Και για πρώτη φορά άνοιξε και λογαριασμός στην Ελβετία, χωρίς τη συναίνεση του δικαιούχου.


Ο ίδιος έκανε λόγο για τιτάνιο αγώνας, καθώς το πρώτο αίτημα εστάλη  το 2005, ενώ απάντηση από την Ελβετία δόθηκε πήραμε στο τέλος του 2007…


Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, έκανε λόγο για καινούργια εποχή στα δημόσια πράγματα της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι είναι τέτοια τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως που η υπόθεση δεν είναι δυνατό να συγκαλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου