Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Σάμος,αστυνομικός,εκβιασμός,κατάχρηση εξουσίας,Αλβανός,αυτοκίνητο,πινακίδες 



Συνελήφθη αστυνομικός για εκβίαση και κατάχρηση εξουσίας

Για εκβίαση και κατάχρηση εξουσίας κατηγορείται αστυνομικός που συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος μαζί με 43χρονη ημεδαπή, απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα από αλλοδαπό που κατείχε αυτοκίνητο με παραποιημένα στοιχεία κυκλοφορίας.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 38χρονος Ανθυπαστυνόμος, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ συνελήφθη και η συνεργός του, η οποία κατηγορείται για εκβίαση κατά συναυτουργία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πριν από δύο ημέρες Αλβανός υπήκοος κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων , ότι ο συλληφθείς αστυνομικός απαιτούσε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ προκειμένου να μην τον συλλάβει για κατοχή ΙΧΕ αυτοκινήτου με παραποιημένο αριθμό πλαισίου και μη εμφανή αριθμό κινητήρα. Το αυτοκίνητο αυτό, ο καταγγέλλων, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, το είχε αγοράσει νόμιμα πριν τρεις μήνες από τη 43χρονη συλληφθείσα.
Σε συνεννόηση με αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κανονίστηκε συνάντηση στο γραφείο του αστυνομικού, κατά την οποία ο αλλοδαπός υπήκοος παρέδωσε στον 38χρονο Ανθυπαστυνόμο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. Οι αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν τον 38χρονο Ανθυπαστυνόμο και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο 38χρονος εκβίαζε τον καταγγέλλοντα σε συνεννόηση με τη 43χρονη, με σκοπό τα χρήματα που θα παραλάμβανε από αυτόν να τα παρέδιδε στη συνέχεια στη 43χρονη συλληφθείσα, λόγω προγενέστερης μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.
Με εντολή του Εισαγγελέα κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο προκειμένου να εξεταστεί από αρμόδιο πραγματογνώμονα, ενώ οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου