Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΕΙ

 Ακης: Τον συνέλαβαν λίγο πριν διαφύγει στο εξωτερικό;

 

Ακης Τσοχατζόπουλος: Τον συνέλαβαν λίγο πριν διαφύγει στο εξωτερικό;

Γιατί οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν παραμονές του Πάσχα τον Άκη Τσοχατζόπουλο με το επιχείρημα ότι κρίθηκε ύποπτος φυγής, ενώ του είχε αφαιρεθεί το διαβατήριο και είχε εκδοθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα;
Τι φοβήθηκαν οι δικαστικές αρχές και αποφάσισαν να τον προφυλακίσουν με «συνοπτικές διαδικασίες μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας;» Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι προφανής, όπως δεν ήταν προφανείς και οι προθέσεις του υπόδικου πλέον πρώην υπουργού του κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.
Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε αποσταθεροποιηθεί πλήρως ψυχολογικά. Γνώριζε ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης είχε προχωρήσει και ότι οι δικαστές είχαν αρχίσει να ξεμπλέκουν το κουβάρι του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που διακινούσαν οι τρεις υπεράκτιες εταιρείες που του αποδίδονται.
Γνώριζε ότι αργά αλλά σταθερά οι δικαστικές αρχές είχαν αρχίσει να δένουν τις κατηγορίες και να βρίσκουν τις διαδρομές του μαύρου χρήματος που κατέληγαν στις αγορές ακινήτων για τον ίδιο και την οικογένεια του. Παρόλα όσα έλεγε, ότι δηλαδή δεν κινδύνευε να προφυλακιστεί, φαίνεται ότι διαισθανόταν πώς ο κλοιός άρχιζε να σφίγγει.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr ο Ακης Τσοχατζόπουλος αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψη του, το ενδεχόμενο να διαφύγει στο εξωτερικό. Λέγεται μάλιστα ότι είχε επιλέξει και δύο-τρεις συγκεκριμένους προορισμούς αξιολογώντας το νομικό τους πλαίσιο προκειμένου να προφυλαχτεί από μια πιθανή έκδοσή του. Αντιμετώπιζε όμως μια σειρά τεχνικών προβλημάτων με πρώτο την έλλειψη ρευστότητας στην Ελλάδα, αφού οι δικαστικές αρχές είχαν μπλοκάρει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.
Το iefimerida.gr γνωρίζει συγκεκριμένες επικοινωνίες με πρόσωπα απο τα οποία ζήτησε μεγάλα ποσά για δανεικά. Φαίνεται μάλιστα ότι δεσμεύτηκε να τα επιστρέψει μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Οι συνομιλητές του όμως αρνήθηκαν ευγενικά τη διευκόλυνση, προφανώς φοβούμενοι ότι θα μπλέξουν. Εμειναν όμως με την αίσθηση ότι «υπάρχουν λεφτά αλλού»!
Συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόθεση του Άκη να διαφύγει ήταν σε γνώση των δικαστικών αρχών. Και για αυτό επέσπευσαν την σύλληψη υπό τον φόβο μιας επανάληψης της υπόθεσης Χριστοφοράκου. Και για αυτό λένε οι γνωρίζοντες στο ένταλμα σύλληψης συμπεριελήφθη το επιχείρημα ότι ήταν ύποπτος φυγής.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου