Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


Διατροφικό σκάνδαλο με ζιζανιοκτόνο
Σιωπή της Coca Cola 3E για τα αλλοιωμένα αναψυκτικά

 

 Σιωπή επικρατεί από τη μεριά της διοίκησης του Γιώργου Δαυίδ και της Coca Cola 3E εδώ και 48 ώρες, αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος σε σχέση με τα 100.000 περίπου αλλοιωμένα μπουκάλια Coca Cola και Sprite τα οποία κανείς δεν γνωρίζει που και πως έχουν καταναλωθεί ανά την επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία στη σύνθεση των προίόντων της οποίας βρέθηκε πρώτη ύλη με αντιστοιχία σε ζιζανιοκτόνο, δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει ακόμα και σήμερα που η διορία του ΕΦΕΤ εκπνέει, πόσοι Έλληνες πολίτες έχουν καταναλώσει τα επιβλαβή για τη δημόσια υγεία αναψυκτικά της και φυσικά ποιες είναι οι συνέπειες στην υγεία τους. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας από την πρώτη στιγμή είχε διαμηνύσει στην εταιρεία να τον ενημερώσει για το που πήγε ποσοστό άνω του 10% των συνολικά 816.000 τεμαχίων αναψυκτικού, μετά και την αρχική απόσυρση.

 Όπως όμως φαίνεται από την αργοπορία του ομίλου να απαντήσει, η απόσυρση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι πολίτες ενδέχεται να έχουν καταναλώσει τα ύποπτα αναψυκτικά.

Ο κίνδυνος γίνεται ακόμα πιο μεγάλος αν αναλογιστούμε πως 50 ημέρες μετά την αρχική διαπίστωση του προβλήματος, η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δημόσια πρόσκληση ή διαφήμιση ώστε να προειδοποιήσει τους Έλληνες για την επιβλεβή πρώτη ύλη που χρησιμοποιούσε. Έκυρες πηγές της αγοράς φοβούνται πως το μεγαλύτερο μέρος των 100.000 μπουκαλιών έχει καταναλωθεί, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.


Όπως τονίζουν στο protothema.gr γιατροί αρμόδιοι για ανάλογες περιπτώσεις, τα κρούσματα που μπορεί να υπάρξουν από την κατάποση τέτοιων επικίνδυνων ουσιών ενδέχεται να οδηγούν σε διάρροιες, έντονο πόνο στην κοιλιά, αλλά και σε πιο μακροχρόνιες παθήσεις.
 
Σημείωση Gaidouristas
Αυτή η σιωπή από τα ΜΜΕ έχει καμιά σχέση με τα τεράστια διαφημιστικά πακέτα που μοιράζει η γνωστή εταιρεία στα υπό πτώχευση κανάλια και εφημερίδες ;;;
Μπα ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου