Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ




Σκάνδαλο: Πληρώσαμε 3.239.000 ευρώ για εργοστάσιο της ΔΕΗ που δεν υπάρχει!

Για σκανδαλώδη σύμβαση της ΔΕΗ με ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και ζητά εξηγήσεις από την επιχείρηση για το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο που περιμένουν να δουν στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα, καλούν τη ΔΕΗ να απαντήσει εάν έχει υποστεί οικονομική ζημιά η επιχείρηση από την σύμβαση που υπέγραψε με τον ιδιώτη και αν πληρώνει ποινικές ρήτρες από την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στην αγορά του χώρου στον οποίο ήταν να κατασκευαστεί το εργοστάσιο και στην καθυστέρηση αδειοδότησης για την εκκίνηση των έργων!
Επίσης, ζητούν να μάθουν εάν αληθεύει ότι η ανάδοχος εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου, κάνοντας χρήση ειδικής ρήτρας του συμφωνητικού με τη ΔΕΗ ειδοποίηση εγγράφως, ότι εγκαταλείπει οριστικά την κατασκευή του εργοστασίου, ακόμη κι αν βρεθεί λύση, στην χωροθέτηση του χώρου!
Η ΔΕΗ απάντησε όμως λέγοντας ότι βεβαιώνει ότι το 2009 υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ρεύματος στα νότια της Ρόδου! Αλλά δεν είχε εξασφαλίσει το οικόπεδο που θα χτιζόταν το εργοστάσιο!
Αρχικά νοίκιασε τον χώρο για 50 χρόνια και στη συνέχεια τον αγόρασε έναντι 3.239.000 ευρώ! Ενώ είχε ζητήσει την άδεια κατασκευής μονάδας, η πρωτοβουλία πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της Νότιας Ρόδου, έκανε προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας και πέτυχε την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης των έργων!



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου