Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ


Πεντακόσιοι χούλιγκαν έσπασαν το γήπεδο στον τελικό αλλά η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε μόνο δύο

Πεντακόσιοι χούλιγκαν έσπασαν το γήπεδο στον τελικό αλλά η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε μόνο δύο

Μετά από δύο ημέρες η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει δύο άτομα που φέρονται πως συμμετείχαν στο πάρτι επεισοδίων του τελικού μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι συγκεκριμένοι οπαδοί εντοπίστηκαν μετά από διερεύνηση των εικόνων που έδειξε η κρατική τηλεόραση, ωστόσο απορία προκαλεί το γεγονός πως δεν έγινε καμία σύλληψη την ημέρα του αγώνα όταν οι οπαδοί και των δύο ομάδων κατέστρεφαν το γήπεδο μπροστά στα μάτια των αστυνομικών.
Η αστυνομία αναζητά άλλους τρεις που εντοπίστηκαν από τις κάμερες να συμμετέχουν στα επεισόδια. Και για τους τρεις έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πρωταθλητής στα σπασμένα καθίσματα ο Ολυμπιακός
Στην πρώτη καταμέτρηση των ζημιών στο κλειστό του Ελληνικού πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός αφού οι οπαδοί του έσπασαν 242 καθίσματα ενώ αυτοί του Παναθηναϊκού 36.
Yπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα τέθηκε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρει το βαθμό του Ταξίαρχου και ήταν επικεφαλής για την τήρηση των μέτρων τάξης στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού για τα επεισόδια που έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Παράλληλα με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος 24 αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας «προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη λήψη των μέτρων τάξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου