Πριν ακόμα κοπάσει ο  θόρυβος από το περιστατικό της καταδίωξης δύο νεαρών στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ένα ακόμα «επεισόδιο» με πρωταγωνιστές αστυνομικούς και έναν έφηβο έρχεται να δημιουργήσει αίσθηση και πολλές συζητήσεις .
Η σχετική επώνυμη καταγγελία έφτασε στο Cretalive από την οικογένεια 15χρονου , ο οποίος βρέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή της Χανιώπορτας, στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα,  ο νεαρός εκινείτο με τα πόδια όταν ξαφνικά δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες αλλά δεν έφεραν πάνω τους κανένα άλλο διακριτικό ζήτησαν από το αγόρι να σταματήσει για να του κάνουν έλεγχο.
Ο 15χρονος, που δεν πείστηκε για την αλήθεια των λεγομένων τους (και με δεδομένο ότι στην περιοχή επικρατούσε ερημιά)  έσπευσε να απομακρυνθεί και αναζήτησε βοήθεια σε παρακείμενο κατάστημα-σουβλατζίδικο.

Από εκεί τηλεφώνησε στο σπίτι του , προκειμένου να μεταφέρει στους γονείς του το τι συμβαίνει. Ο πατέρας του, όπως λέει η οικογένεια, έφτασε στο σημείο σε λίγα λεπτά και προσπάθησε να εξηγήσει στους δύο αστυνομικούς – που στο μεταξύ είχαν επίσης πάει στο σουβλατζίδικο- για ποιο λόγο ο γιος του βρισκόταν στην περιοχή και γιατί αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε..
Οι δύο άνδρες ωστόσο δεν φαίνεται να πείστηκαν από τα λεγόμενα του πατέρα, ούτε και από τις σχετικές εκκλήσεις όσων άλλων βρίσκονταν στο σημείο και έσπευσαν να προσαγάγουν τον 15χρονο στο Αστυνομικό Μέγαρο, αφού –σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες- του συμπεριφέρθηκαν ως να ήταν «ο μεγαλύτερος εγκληματίας»
Τελικά λίγη ώρα αργότερα ο 15χρονος αφέθηκε ελεύθερος, με τους γονείς του να δηλώνουν ότι ουδέποτε έλαβαν τις εξηγήσεις που ζήτησαν από τον αξιωματικό υπηρεσίας και να μεταφέρουν την αγανάκτηση τους για την συμπεριφορά των αστυνομικών που «πρώτο τους μέλημα πρέπει να είναι η ασφάλεια των πολιτών».
Αντιθέτως , όπως λένε , οι δύο άνδρες προσπάθησαν  χωρίς λόγο να τρομοκρατήσουν ένα αγόρι, που απλώς ήταν προσεκτικό και δεν θέλησε να απαντήσει στο «κάλεσμα κάποιων αγνώστων»


Η ηγεία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ μάλλον θα πρέπει να δώσει καποιες εξηγήσεις για το περιστατικό , προκειμένου να μην αιωρούνται οι καταγγελίες