Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο ΤΕΙ: Καθηγητής έχασε γραπτά και ζητάει από τους φοιτητές να ξαναγράψουν το μάθημα!

Σάλος έχει ξεσπάσει στην φοιτητική κοινότητα του ΤΕΙ Ηρακλείου όπως αποκαλύπτουμε αποκλειστικά από το CretePlus.gr, καθώς καθηγητής έχασε τα γραπτά της εξεταστικής περιόδου του Ιανουαρίου και σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή του ζητεί από τους φοιτητές την επανάληψη των εξετάσεων!
Οι εκπρόσωποι των φοιτητών στο ΤΕΙ ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν οργανωμένα και μαζικά στην Γραμματεία της σχολής, για το λόγο ότι πολλοί από αυτούς που έδωσαν το μάθημα, έχουν αποχωρήσει από το Ηράκλειο ή έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν είτε εξετάζονται σε άλλα μαθήματα την ίδια ημέρα, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να παρευρεθούν στην επανεξέταση.

Το αίτημα τους πάντως όπως λένε οι ίδιοι, είναι ο καθηγητής ο οποίος είναι και ο υπαίτιος για την απώλεια των γραπτών και τον οποίο κατηγορούν για απώλεια δημοσίων εγγράφων, να περάσει έστω και με τη βάση όλους όσους το έδωσαν και σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για μεγαλύτερη βαθμολογία να εξεταστεί περαιτέρω και προφορικά.

Το CretePlus.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Ευάγγελο Καπετανάκη ο οποίος δήλωσε ενήμερος για το περιστατικό και προσπάθησε να αποδώσει με κάθε έννομο μέσο και δικαιοκρατικά την συνέχεια της κατάστασης.

"Πρόκειται για έναν καθηγητή ο οποίος ταξιδεύει συχνά στην πρωτεύουσα και κατά το παρελθόν έχουν παρουσιαστεί ανάλογα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπήρξε δόλος στην απώλεια των γραπτών, αλλά είναι ξεκάθαρα ανθρώπινο λάθος. Πάντως την συγκεκριμένη αμέλεια δεν θα την αφήσουμε έτσι. Ο καθηγητής δε θα περάσει αλώβητος, θα τον καλέσουμε στο συμβούλιο της Ιδρύματος και θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις και συνέπειες!", δήλωσε ο κ. Καπετανάκης.

Όσο για τους φοιτητές που διαμαρτύρονται ο πρόεδρος του ΤΕΙ είπε: "Γνωρίζω ότι πολλοί από τους φοιτητές δεν βρίσκονται στο Ηράκλειο ή κάποιοι εργάζονται με αποτέλεσμα να αδυνατούν να παραστούν στην επανεξέταση του μαθήματος, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Η εκ νέου εξέταση νομίζω ότι είναι αναπόφευκτη."

Πάντως από χθες αργά το βράδυ βάσει αποκλειστικών πληροφοριών, υπάρχει καθολική συνεννόηση μεταξύ των φοιτητών έτσι ώστε στις 11:00 σήμερα το πρωί να διαμαρτυρηθούν οργανωμένα έξω από τη γραμματεία του εν λόγω τμήματος. Επομένως αναμένονται εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου