Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ


Σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για χρηματισμό και εκβίαση επιχειρηματία

Σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για χρηματισμό και εκβίαση επιχειρηματία

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, κατηγορούμενοι για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθησαν στη Λευκάδα οι δύο εκ των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ (ηλικίας 58 και 54 ετών) και στην Πάτρα ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 58 ετών.
Οι δύο υπάλληλοι που συνελήφθησαν στην Λευκάδα απαίτησαν εκβιαστικά από τον επιχειρηματία το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε και οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ παρέλαβαν τα χρήματα τα οποία, όμως, ήταν προσημειωμένα. Ετσι, συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα όταν τους εντόπισαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να πίνουν τον καφέ τους σε μαγαζί της περιοχής, αφού στην κατοχή τους βρέθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ο οποίος εντοπίστηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Πάτρα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου