Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ; ΘΑ ΤΡΩΣ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



 

Φινλανδική εταιρεία ζήτησε άδεια από τις αρχές…
Θέλουν να «ταΐσουν» με κρέας αλόγου τους φτωχούς!

Μία φινλανδική εταιρεία αγροτοδιατροφικών προϊόντων ανακοίνωσε σήμερα πως έχει ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να της δοθεί άδεια ώστε να διανείμει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα προϊόντα έτοιμου φαγητού που αποσύρθηκαν από την αγορά επειδή περιείχαν κρέας αλόγου.
Η εταιρεία Pοuttu ανακοίνωσε χθες πως αποσύρει από την αγορά περισσότερους από πέντε τόνους έτοιμων εδεσμάτων με κεμπάμπ, μετά την διαπίστωση από τους υγειονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν ότι περιείχαν ίχνη αλογίσιου κρέατος στα προϊόντα που υποτίθεται ότι ήσαν προετοιμασμένα με άλλου είδους κρέατα.
Ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Πέκα Κόσονεν υποστήριξε πως δανείσθηκε αυτήν την ιδιαίτερη πρόταση από τα σχόλια χρηστών του Διαδικτύου, οι οποίοι εκδήλωναν την ανησυχία τους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η ταφή τέτοιων προϊόντων με τη συσκευασία τους.
«Σκεφτήκαμε πως ήταν μία καλή και χρήσιμη ιδέα κι εάν οι αρχές μας το επιτρέψουν, εμείς είμαστε πρόθυμοι να δωρίσουμε τα φαγητά αυτά στις φιλανθρωπικές οργανώσεις», επισήμανε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κόσονεν.
Σύμφωνα με τον ίδιον, πολλές από τις οργανώσεις αυτές ήδη έχουν έλθει σ’ επαφή με την εταιρεία, η οποία δηλώνει πως δεν έχει καμία αμφιβολία για την ασφάλεια της πηγής απ' όπου προμηθεύθηκε το αλογίσιο κρέας και ότι απλώς η αναφορά του προϊόντος στην ετικέτα ήταν εσφαλμένη.
«Προετοιμάζουμε πολλά φαγητά με βάση το κρέας αλόγου, του οποίου η πηγή παραγωγής είναι η Βραζιλία κι ο Καναδάς και διαθέτουμε τα πιστοποιητικά προέλευσης των προμηθευτών μας», σχολίασε ο Κόσονεν.
Επί της αρχής, η εποπτεύουσα αρχή υγειονομικής ασφάλειας της Φινλανδίας Evira δεν εμφανίζεται αντίθετη στην προοπτική διανομής των προϊόντων αυτών σε αγαθοεργές οργανώσεις.
«Εάν η προέλευση του κρέατος αυτού είναι διαπιστωμένη και δεν έχει διακοπή η διαδικασία κατάψυξής του, οι αρχές θα μπορούσαν εάν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις να δώσουν άδεια για κάτι τέτοιο, παρά την απατηλή αναφορά του προϊόντος στην ετικέτα της συσκευασίας του», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος διατροφικών ελέγχων της εταιρείας Κιόστι Σίπονεν.
Σύμφωνα με τον Σίπονεν, σε αυτές τις περιπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να προειδοποιούνται σαφώς για την πραγματική φύση του κρέατος που καταναλώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου