Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΣ ΑΛΟΓΑ

 


 
Δέσμευσαν 13 τόνους κρέατος στον Πειραιά υπό τον φόβο του σκανδάλου για το κρέας αλόγου

Δεκατρείς τόνους βοείου κατεψυγμένου κρέατος, προέλευσης Ρουμανίας, δέσμευσε σήμερα σε δύο ψυκτικές απόθήκες το τμήμα ελεγκτών τού τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, μετά τον εντοπισμό ποσοστού κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω εργαστηριακοί έλεγχοι.
Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, έγγραφο τού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και αντίστοιχο τού Ε.Φ.Ε.Τ, αναφέρει ότι δύο εταιρείες απέσυραν από την αγορά τού Ηνωμένου Βασιλείου κατεψυγμένα γεύματα, επειδή περιείχαν κρέας αλόγου σε ποσοστό 30% – 100%, που πιθανόν να προήλθε από δύο σφαγεία στη Ρουμανία.
Επισημαίνεται ότι, τόσο οι αρχές της Ιρλανδίας, όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρούν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων.
Ενδεικτικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό δεν έχει ενεργοποιηθεί το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου