Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΓΙΣΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ Ο ΒΟΣΚΑΡΟΣ




Τον είδε να σκοτώνει το ζώο αλλά αρνείται να τον καταγγείλει


Μέσα στον κάδο σκουπιδιών εντόπισαν έναν σκύλο νεκρό μετά από πυροβολισμό η Ελένη Τσαγκαράκη και ο Γιώργος Ορφανίδης στο χωριό Βενεράτο του Ηρακλείου Κρήτης το μεσημέρι της Παρασκευής 22/2. Η κα Τσαγκαράκη, που δραστηριοποιείται για την προστασία των ζώων μέσω του συλλόγου Ζωόφιλη Δράση ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το έγκλημα και έσπευσε στην περιοχή.
Ο αυτόπτης μάρτυρας της είπε ότι ένας βοσκός πυροβόλησε το ζώο μέσα στη μέση του δρόμου, όμως ο ίδιος δεν ήταν διατεθειμένος να καταθέσει εις βάρος του συντοπίτη του.
Όταν η κα Τσαγκαράκη έφτασε επί τόπου μαζί με τον κ. Ορφανίδη αναζήτησαν το ζώο και τελικά εντόπισαν το πτώμα του μέσα στον κάδο σκουπιδιών, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε στο www.zoosos.gr.
Οι φιλόζωοι, αφού έβγαλαν το νεκρό σκυλί από τον σκουπιδοτενεκέ, το μετέφεραν σε κτηνιατρείο και οι ακτινογραφίες έδειξαν πως στο άψυχο κορμί του τα σκάγια ήταν διάσπαρτα… Χωρίς όμως την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα - ο οποίος φοβάται τ' αντίποινα γι' αυτό και δεν καταθέτει εις βάρος του βοσκού - και αυτός ο εγκληματίας θα μείνει ατιμώρητος.
Τι και αν μια μέρα πριν το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε έναν 71χρονο σε ποινή 18 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 5.200 ευρώ επειδή πυροβόλησε στις 17/2 ένα αδέσποτο σκύλο στην περιοχή της Φιλοθέης Ηρακλείου.
Ούτε αυτές οι ποινές δε φαίνονται αρκετές για να σταματήσουν τα εγκλήματα στο νησί της Κρήτης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου