Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ .. ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ



Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Spiegel
Η Χρυσή Αυγή ενισχύει τους δεσμούς της με τους Γερμανούς νεοναζί

Στενές επαφές με τους Βαυαρούς νεοναζί αποκτά η Χρυσή Αυγή, προχωρώντας ταυτόχρονα στην ίδρυση του δικού της «πυρήνα» στη Νυρεμβέργη. Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η Χρυσή Αυγή διοργάνωσε πρόσφατα και συνέδριο στην πόλη αυτή της νότιας Γερμανίας.
Την ίδια στιγμή, όπως παρατηρεί το γερμανικό περιοδικό, οι Έλληνες της Γερμανίας οργανώνονται, προκειμένου να αποκρούσουν τις προσπάθειες των νεοναζί να προωθήσουν «τη βία, τις φυλετικές διακρίσεις και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».
Ανησυχία ωστόσο υπάρχει και στη βαυαρική αστυνομία, η οποία έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επαφές των Βαυαρών νεοναζί με ακροδεξιούς εξτρεμιστές από την Ελλάδα.
Εκπρόσωπος του βαυαρικού παραρτήματος του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel, υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή έχει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει επαφές και με Βαυαρούς νεοναζί. Αυτές οι επαφές ενθαρρύνονται με αμοιβαίες επισκέψεις σε Ελλάδα και Γερμανία και με συναντήσεις σε διάφορες εκδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων στην Ευρώπη».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου