Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΟΤΕ



Ίχνη διακίνησης μαύρου χρήματος για άλλα οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ...

Ίχνη διακίνησης μαύρου χρήματος για άλλα οκτώ πρώην στελέχη του ΟΤΕ εντόπισαν οι εφέτες ειδικοί ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Siemens.
Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί (Μαρία Νικολακέα, Γιάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας) συντάσσουν νέα κατηγορητήρια σε βάρος των...
προσώπων για τα οποία προέκυψαν ενδείξεις ανάμειξής τους στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει δύο κακουργήματα για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οκτώ που προστίθενται στη λίστα των κατηγορουμένων είναι μέλη επιτροπών αξιολόγησης, ή εισηγητές σε επιτροπές,οι οποίοι έλαβαν μέρος στη σύναψη σύμβασης μεταξύ Siemens και ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του δικτύου του Οργανισμού.
Οι ανακριτές συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν ότι σε έναν από τους κατηγορούμενους κατατέθηκαν χρήματα απευθείας από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί τους το επίμαχο χρονικό διάστημα διατηρούσαν λογαριασμούς σε αυστριακή ή γερμανική τράπεζα ,ενώ οι τέσσερις τελευταίοi εμφανίζονται την περίοδο της σύναψης της σύμβασης του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρεία να αγοράζουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα πέντε πρώην στελέχη του ΟΤΕ, ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν έτοιμα και κατηγορητήρια για πρόσωπα που είχαν περάσει από νευραλγικά στη μητρική Siemens...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου