Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΑ


Η Νίκη Τζαβέλα «διόρισε» την κόρη της στην Ευρωβουλή μέσω χάρης συναδέλφου της

Η Νίκη Τζαβέλα «διόρισε» την κόρη της στην Ευρωβουλή μέσω χάρης συναδέλφου της

Η ευρωβουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Νίκη Τζαβέλα ξεπέρασε το εμπόδιο της απαγόρευσης πρόσληψης συγγενών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κόρη της Θεοδώρα.
Τη βοήθησε σε αυτό ο έτερος ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Σαλαβράκος ο οποίος δήλωσε την κόρη της στο δικό του επιτελείο και με αυτό τον τρόπο της εξασφάλισε την παρουσία της στις Βρυξέλλες.
Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή μισθό των συνεργατών των Ελλήνων ευρωβουλευτών, καθώς το ποσό ορίζεται κατά περίπτωση. Συνήθως, ο μέσος όρος των αποδοχών για τους συνεργάτες κυμαίνεται γύρω στις 3.000 ευρώ και σε αυτά προστίθεται ένα επίδομα της τάξεως των 500 ευρώ εκτός έδρας.
Συνολικά κάθε ευρωβουλευτής έχει στη διάθεσή του ένα μηνιαίο κονδύλι της τάξης των 19.000 ευρώ με τα οποία καλύπτει τις αμοιβές των συνεργατών του, τα έξοδα του γραφείου του καθώς και τα έξοδά του κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων που διεξάγονται στο Στρασβούργο.
Οσα από αυτά δεν τα δικαιολογεί ως έξοδα οφείλει να τα επιστρέφει, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν δεν χρειαζόταν να δώσει κανέναν λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου