Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΓΑΪΔΟΥΡΕΣ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ


Συνέλαβαν δύο γυναίκες που έπαιρναν παράνομα τις συντάξεις των πεθαμένων γονιών

Συνέλαβαν δύο γυναίκες που έπαιρναν τις συντάξεις των πεθαμένων γονιών τους

Δύο γυναίκες, 54 και 65 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία με την κατηγορία ότι λάμβαναν παράνομα από το ΙΚΑ τις συντάξεις των γονιών τους που είχαν πεθάνει.
Στην πρώτη περίπτωση, η 54χρονη, από το Φεβρουάριο του 2010, συνέχιζε να λαμβάνει τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, συνολικού ποσού 30.000 ευρώ περίπου.
Στη δεύτερη περίπτωση, η 65χρονη από το Μάρτιο του 2012 μέχρι σήμερα, έπαιρνε τη σύνταξη της θανούσας μητέρας, συνολικού ποσού που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ
Η εξιχνίαση των συγκεκριμένων υποθέσεων έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών από τη διοίκηση του ΙΚΑ.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε στην πρώτη περίπτωση, η 54χρονη από τις 22 Φεβρουαρίου του 2010 (ημερομηνία θανάτου του πατέρα της) συνέχιζε να παίρνει τη σύνταξή του από το ΙΚΑ, η οποία ανέρχεται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ περίπου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε αυτή την περίπτωση, είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά στα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Ιδρύματος.

Η αστυνομική έρευνα απέδειξε ότι στις 7 Σεπτεμβρίου του 2011 και στις 16 Ιουλίου του 2012, η 54χρονη κάνοντας χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων, απέγραψε τον αποθανόντα πατέρα της, ως συνταξιούχο, στο ΙΚΑ. Για την απογραφή χρησιμοποίησε πλαστές σφραγίδες θεώρησης του γνησίου της υπογραφής, σφραγίδες αστυνομικών Υπηρεσιών κ.ά.. Με αυτό τον τρόπο, είχε καταρτίσει από την αρχή πλαστές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες φέρεται να είχε υπογράψει ο θανών πατέρας της.
Στη δεύτερη περίπτωση, η 65χρονη από τις 30 Μαρτίου του 2012 (ημερομηνία θανάτου της μητέρας της) έως σήμερα, εισέπραττε τη σύνταξή της από το ΙΚΑ, η οποία υπερβαίνει συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος της, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορά ομοίως τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης κατ' εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, προέκυψε ότι η 65χρονη στις 12 Σεπτεμβρίου του 2012, απέγραψε την αποθανούσα μητέρα της, ως συνταξιούχο του ΙΚΑ, χρησιμοποιώντας πλαστή εξουσιοδότηση και φωτοαντίγραφο ταυτότητας της μητέρας της, με πλαστή θεώρηση γνησίου υπογραφής. Για την πλαστή θεώρηση της εξουσιοδότησης και τη θεώρηση του φωτοαντιγράφου επεξεργάστηκε γνήσια έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια φωτοτύπησε έγχρωμα, ώστε να προσομοιάζουν με τα γνήσια.
Κατά το χρόνο της σύλληψης των δυο γυναικών, κατασχέθηκαν στην κατοχή τους δυο τραπεζικές κάρτες ανάληψης, που είχαν εκδοθεί με τα στοιχεία των θανόντων γονέων τους.
Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου