Σοκαρισμένος από το γεγονός ότι η ελληνίδα καθηγήτρια προσέφερε ένα κοριτσάκι για babysitting και σεξουαλικές πράξεις, δηλώνει ο Ολλανδός δημοσιογράφος Αλμπέρτο Στέχμαν, η καταγγελία της εκπομπής του οποίου οδήγησε στη σύλληψή της.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος της τηλεοπτικής εκπομπής έρευνας «Undercover», που ήθελε να αναδείξει το θέμα των χιλιάδων παιδόφιλων γυναικών έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον ιδρυτή του απαγορευμένου παιδοφιλικού κινήματος παρουσιαζόμενος ως παιδόφιλη γυναίκα που αναζητούσε βοήθεια γιατί πάλευε με τις ορμές της για μικρά κορίτσια.

Ο ιδρυτής του κινήματος ήταν αυτός που παρέπεμψε τον δημοσιογράφο στην 52χρονη ελληνίδα, η οποία του είπε μέσω e-mail ότι είναι πιο εύκολο για γυναίκες παιδόφιλες να ζουν στην Ελλάδα. Έτσι η έρευνα συνεχίστηκε στην Ελλάδα καθώς γυναίκα συνάδελφος του ήρθε στη χώρα μας για να συναντήσει από κοντά την καθηγήτρια.
Όπως δηλώνει ο Αλμπέρτο Στέχμαν στο Έθνος της Κυριακής, η 52χρονη συμβούλεψε τη δημοσιογράφο να κρύψει τα παιδοφιλικά αισθήματά της για να έρθει σε επαφή με ένα παιδί και της πρότεινε να εργαστεί ως baby sitter ή ως δασκάλα ξένων γλωσσών. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να «προσφέρει» ένα 2χρονο παιδί για babysitting και σεξουαλικές πράξεις.
Της συνέστησε επίσης πότε θα μπορούσε να προχωρήσει σε σεξουαλικές ενέργειες με το παιδί. Σύμφωνα με την ελληνίδα η ώρα του μπάνιου είναι μια καλή ευκαιρία γιατί το κοριτσάκι είναι πολύ μικρό για να το θυμάται αργότερα. Η παιδόφιλη σύμβουλος είπε μάλιστα στη δημοσιογράφο ότι δεν είχε πρόβλημα να της «προσφέρει» το δίχρονο αυτό κορίτσι αφού σε περίπτωση που ο πατέρας το ανακάλυπτε η ίδια θα υποστήριζε ότι δεν ξέρει τίποτα γι’αυτό.

Η 52χρονη καθηγήτρια ξένων γλωσσών που συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενη για πορνογραφία ανηλίκων, δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ότι είναι θεραπεύτρια ψυχικής υγείας - διπλωματούχος υπνοθεραπεύτρια και τάσσεται ενάντια σε κάθε σεξουαλική κακοποίηση, παρενόχληση και πορνογραφία ανηλίκων.
Κατά την απολογία της υποστήριξε μάλιστα ότι είναι αθώα και ότι συμμετείχε σε συνέδρια που συμπεριελάμβαναν και παιδοφιλικά άτομα στο πλαίσιο των ερευνών της. Τονίζει μάλιστα ότι παρότρυνε την Ολλανδή δημοσιογράφο σε μια φυσιολογική ζωή και ότι την συμβούλευε να κάνει νέους φίλους και να ξεπεράσει το πρόβλημά της μέσω της πνευματικότητας.
Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι της εντόπισαν 34 περιοδικά παιδοφιλικού περιεχομένου, ένα εγχειρίδιο για σεξουαλικές επαφές μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με το παιδοφιλικό κίνημα στην Αθήνα, αλλά και τα ονόματα όσων συμμετείχαν στις συνεδριάσεις, υλικό που θα χρησιμοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπίσει και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.
Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση γυναίκας που συλλαμβάνεται στην χώρα μας για τέτοιο αδίκημα.
Η 52χρονη είχε γεννηθεί στη Γαλλία και τα τελευταία χρόνια διέμενε στην Αθήνα, όπου και παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά.
Η συλληφθείσα είναι μέλος του παγκόσμιου κινήματος υπέρ της παιδοφιλίας, που εδρεύει σε Νέα Υόρκη και Ολλανδία.