Ο δήμαρχος της Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός αποκαλύπτει τι του διεμήνυσε ο απεσταλμένος του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ- Θανί, ανακοινώνοντας του ότι αποσύρει οριστικά το ενδιαφέρον του για την αγορά συμπλέγματος νησίδων στο Ιόνιο,στην περιοχή μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης προκειμένου να πραγματοποιήσει επένδυση με επίκεντρο το νησί Οξυά.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εβδομαδιαία εφημερίδα Realnews, ο απεσταλμένος του είπε επί λέξη: «Ο εμίρης μου ζήτησε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές, αλλά για μαζοχιστές». Και συμπλήρωσε, πριν φύγει: «Και τώρα παρακολουθήστε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν».
Η εξέλιξη αυτή που σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά,επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας υπουργών και κορυφαίων επιχειρηματιών, στο Εμιράτο οφείλεται στο γεγονός ότι το δασαρχείο Κεφαλλονιάς απαγόρευσε στον Εμίρη να χτίσει τα οικοδομήματα που ήθελε στο νησί καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι που είχε επιλεγεί είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό.
Να σημειωθεί ότι ο Εμίρης του Κατάρ είχε δώσει προκαταβολή για την αγορά και εκκρεμούσε η έγκριση της μεταβίβασης από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.
Τέλος,σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο Ιθάκης,ο Εμίρης του Κατάρ είχε υποσχεθεί ότι θα έκανε στην Ιθάκη ένα μεγάλο δώρο. Θα έφερνε νερό στο νησί».