Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, OLYMPIC GAMES



Η ΔΟΕ αφαίρεσε την πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων ...

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό, προκαλεί η απόφαση της ΔΟΕ να αφαιρέσει την πάλη, ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι μία απόφαση που προκάλεσε έκπληξη σε όλο τον κόσμο! Η ΔΟΕ υποστήριξε στην ανακοίνωση της ότι αυτό γίνεται σε μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων! Αν η απόφαση αυτή επικυρωθεί από τη σύνοδο της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊρες τον προσεχή Σεπτέμβρη, θα τεθεί σε ισχύ από τη διοργάνωση του 2020.
Η πάλη ήταν ένα από τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, όπως άλλωστε κι άλλα, τα οποία είχαν όρους και κανόνες όχι άγνωστους στους σύγχρονους αθλητές. Αλλα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας τα οποία είναι και σήμερα στο πρόγραμμα, είναι το ακόντιο, το άλμα, ο δίσκος, ο δρόμος, τα ιππικά αγωνίσματα και η πυγμαχία.
«Η απόφαση δεν είναι οριστική», είπε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Ανταμς. «Εχει να κάνει με τον πυρήνα του αθλητισμού και θέλουμε να δούμε τι λειτουργεί καλύτερα. Δε σημαίνει ότι κάνει δεν πάει καλά με την πάλη, αλλά είναι για το καλό των Αγώνων».
Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ έχει αποφασίσει επίσης να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2016 στο Ρίο, το ράγκμπι και το γκολφ!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου