Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ




Κοίτα ποιος μιλάει

Ο κύριος Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι πρώην εισαγγελέας, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής πρώην κομμάτων. Το πορτραίτο του θα μπορούσε να αποτελεί κάλλιστα το πορτραίτο του πολιτικού συστήματος. Αυτή η ευχέρεια που έχει να εμφανίζεται ως αποκλειστικός εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων, όποιο κόμμα και αν υπηρετεί, και ο στόμφος με τον οποίο διαβεβαιώνει γι αυτό, είναι τα μισά δομικά υλικά του πολιτικού συστήματος. Τα άλλα μισά είναι η ατιμωρησία και η ταύτιση των κατηγοριών που αποδίδονται με πολιτικές σκοπιμότητες.

Το όνομα του κυρίου Μαρκογιαννάκη έχει εμπλακεί σε πλείστες υποθέσεις. Δύο απ αυτές ήταν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών. Της SIEMENS και της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Στο πρώτο σκάνδαλο, ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε ότι υπέγραψε για την παραλαβή του συστήματος παρακολούθησης C4I, παρά το ότι είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν ακατάλληλο και η Δικαιοσύνη είχε σε εξέλιξη έρευνα που αφορούσε στελέχη της SIEMENS και προμηθευτές. Κατήγοροι του κυρίου Μαρκογιαννάκη ήταν το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς. Ένα από τα φυσικά πρόσωπα κατηγόρους ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, τότε μέλος της Επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα παραπομπής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που τώρα κάθεται μαζί του στα έδρανα της Προανακριτικής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Το άλλο σκάνδαλο με τα πυροσβεστικά,αφορούσε την υπογραφή συμβάσεων πυρόσβεσης από τον κ Μαρκογιαννάκη σε τιμές τριπλάσιες από την πραγματική αξία. Νοικιάζαμε πυροσβεστικά ελικόπτερα με φωτογραφικούς διαγωνισμούς αφήνοντας στο έδαφος τα ιδιόκτητα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Και για τα δύο σκάνδαλα ο κύριος Μαρκογιαννάκης, δεν παραπέμφθηκε να δικαστεί παρά το γεγονός πως διατυπώνονταν εναντίον του σαφείς κατηγορίες.Ο λόγος είναι πως τα αδικήματα του πρώην υπουργού είχαν παραγραφεί με βάση το νόμο Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών.
Αυτός λοιπόν ο πολιτικός, που σε άλλες συνθήκες θα αντιμετώπιζε ο ίδιος προανακριτικές της Βουλής, είναι Πρόεδρος της προανακριτικής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ. Και αυτό σίγουρα είναι αποκαλυπτικό για το πώς αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία η σημερινή τρικοματική κυβέρνηση. Ως τσίχλα που την μασά όποτε θέλει, με όποιο τρόπο επιθυμεί, κάνοντας πού και πού και καμιά τσιχλόφουσκα που σκάει με θόρυβο, οπότε και αναλαμβάνουν πολιτικοί τύπου Δένδια να ορκιστούν πως επρόκειτο για πυροβολισμό.

Το χειρότερο όμως δεν είναι πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προεδρεύει εκεί που δεν δικαιούται ηθικά. Είναι ότι έχει αναλάβει την ψιθυρολογία διαμόρφωσης κλίματος εναντίον των μελών της Επιτροπής που κάνουν την δουλειά τους. Συνεπικουρούμενος από blogs,που πληρώνονται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών εμφανίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως τον πονοκέφαλο της Επιτροπής, ως την φλύαρη που εμποδίζει τη διαδικασία, ως γραφική που δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική ευθύνη. Την ίδια εικόνα προσπαθούσαν να δώσουν για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όταν εξέταζε τον Βενιζέλο και τον Παπακωνσταντίνου στην προηγούμενη εξεταστική για τη λίστα. Εκεί που οι δύο πρώην υπουργοί δεν μπορούσαν να απαντήσουν, (θυμίζω την ερώτηση «πού παραδώσατε κύριε Παπακωνσταντίνου τη λίστα;» η οποία έγινε επτά φορές χωρίς να απαντηθεί) για να μην φανούν οι ίδιοι αναξιόπιστοι, έπρεπε να καταστήσουν αναξιόπιστη την Κωνσταντοπούλου. Με γελοιότητες, κατινιές και υπονοούμενα.

Αφού θέλει ο κ Μαρκογιαννάκης τόσο πολύ να δίνει συνεντεύξεις για το «φαινόμενο Κωνσταντοπούλου» εμείς του προτείνουμε να μας δώσει επιτέλους εκείνες που μας αρνήθηκε πολλές φορές: για τις προμήθειες SIEMENS και για τις συμβάσεις των πυροσβεστικών. Δέχεται;
Επίσης να θυμίσουμε πως στα αίτια καταστροφής της Ελλάδας δεν θεωρεί κανένας Έλληνας ούτε την πολυλογία, ούτε την επιμονή στις Εξεταστικές. Αντιθέτως θεωρεί τον χρηματισμό πολιτικών και την ατιμωρησία τους σε πολλά σκάνδαλα. Αν θέλει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μπορούμε να μιλήσουμε όποια ώρα θέλει γι αυτά.
υ.γ: Μετά την ανάρτηση του άρθρου, ένας παλιός κοινοβουλευτικός πήρε τηλέφωνο για να θυμίσει κάτι που λεγόταν παλιά συχνά στο Κοινοβούλιο και όχι στις Επιτροπές: «Είναι κανών των ανικάνων τον ικανόν να κάνουν νάνον».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου